just be. naturally high.

WP_20160709_09_17_52_Pro

WP_20160708_10_28_06_Pro

Jag kom hem på lördagkväll. Rätt många mil bakom ratten och en hel del yoga, festival och människomöten i bagaget gjorde att jag var både mosig, trött och fånigt leende. Natural High Healing Festival alltså.

Det var grått och regnigt på torsdageftermiddagen då jag kom fram och allt hann i princip blötas ner. Gummistövlar på och djupa andetag. Kände mej liten, frusen och var faktiskt inte sådär jättepepp på något överhuvudtaget.

WP_20160707_16_24_10_Pro

WP_20160709_06_50_58_Pro

Men skön och framförallt varm stämning tinade upp. Efter en föreläsning om kvinnans måncentrum, lite meditation och varm soppa, så var jag rätt landad. Grundad på plats.

Hade bokat plats i ett sk. tälthotell och det var rätt tacksamt att slippa hålla på med eget tält i regnet. Men att sova i ett stort tält tillsammans med okända människor huller om buller… nä, jag sov inget vidare.

Fredagen var varm och solig. Amen och tack. Fick börja dagen i stora tältet med kundaliniyoga. Det som jag främst kommit dit för. Att få bli vägledd och bara vara med.

WP_20160708_07_45_09_Pro

Så fint med livemusik till yogan. Kundaliniyoga deluxe.

Musik överlag. Alltid i någon del av festivalområdet. Dunkadunka nästan hela nätterna (lov, pris och ära till öronproppar), spontandans i gröngräset, beachparty mitt på ljusa dan och allt med bara den egna energin. Så. Jefla. Skönt. med ett sammanhang som är hundra procent drogfritt! Att veta allt är naturligt. Alla är naturally high.

WP_20160708_20_40_42_Pro

Didgeridoo. Ja, det svänger ju. Minst sagt!

Det var en lite annorlunda upplevelse att åka ensam till en sådan här happening. Inte ha någon att dela det med 24/7. Ett absolut eget val och jag hade inte velat ha det på något annat sätt. Jag hade behov av att få distans. Vara själv, men inte ensam. Hade inte heller, rakt ut sagt, någon lust att delta i workshops där det krävde av mej att interagera och dela. Jag ville verkligen inte det!

WP_20160708_15_51_18_Pro

Så jag gick mycket för mej själv och mådde bra av det. Bara satt någonstans och såg mej omkring. Alla människor, alla intryck. Ljud, dofter och stämningar. Jag rusade inte mellan programpunkter eller kände att jag borde delta i allt för att få valuta för pengarna. Istället njöt jag av stunden och det som spontant kom för mej. Bongade det kundaliniyogiska och bara något annat litet till det. Helt nöjd så.

Men såklart fint att få träffa gamla bekanta, som det var gott att få krama om och dela en stund med. Tacksam också för nya sköna människor, som det bara var så självklart och enkelt att prata och umgås med.

Lite extra glad i hjärtat åt att få en tredimensionell upplevelse av Vevve, som jag i något år följt på nätet i olika sammanhang. Att hon har skön energi visste jag redan, men wow, du är grym Vevve ♥

WP_20160708_17_34_57_Pro

Vevve kör Afro Power och halva festivalområdet gungar i takt!

Och Ila! Vackra Ila, som driver Morotsliv och som jag inspireras massor av. Så glad att våra vägar fick korsas, hoppas de gör det snart igen. Det är spännande hur gott det gör att få vara i möten med människor, som via sina väg- och livsval liksom trampar upp vackra stigar för andra att upptäcka. Ila är en sådan.

WP_20160708_22_32_59_Pro

Andra natten sov jag i baksätet på min bil. Jag fixade inte att sova i tälthotellet, flera människor hade knölats in och jag fick klaustrofobi bara jag såg alla sovsäckar. De några få timmars sömn det handlade om, så kvittade det var jag sov. Väckning innan fem för att hinna göra mej i ordning innan morgonsadhanan. Kall och frusen när vi började chanta JapJi, varm och hel när vi tonade ut och jag rullade ihop mattan för sista gången denhär festivalen.

Innan jag bilade hem igen stannade jag några timmar i gröngräset. Solen stekte, basturöken (vi är ju i Finnlandet!) slingrade in mellan träden och tältena, matoset från mattorget och alla färggranna, vackra människor… Wahe Guru!

nhhf

 

 

 

 

 

Till sist en trött version av mej. Festivaljaget.
Tack Tiina för bilden.

Annonser

5 reaktioner på ”just be. naturally high.

 1. Låter som en härlig tillställning.
  Och det där med att vara nöjd med att bara vara själv och ta in det runt omkring. Hög igenkänning på det…

  Kram M

 2. Så skönt att du kom iväg och fick det du önskade och behövde! Jag har också rest själv till min kurs. Jag gör ofta det. Man väljer själv hur mycket sällskap man vill ha och man tar sig till sammanhang där man oftast delar grund och värderingar så allt blir liksom enkelt ändå. Varm kram!

  • Precis så! Det är nog därför det är så mycket lättare att åka ensam, då man vet att sammanhanget fungerar som en trygg famn.
   Kram!

 3. Oh, så lockande det låter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s