mums, strandlejon och träningsskörd.


Jag tränar inte ihjäl mej precis. Inte gjort det på hela semestern. Jag har mest bara tagit hand om mej och kroppen. Mjuk i mina rörelser, långsam i min förflyttning. Precis vad jag behövt.

Jag behöver vara lite försiktig i värme. Pallar inte hög ansträngning. Att springa i tjugofemgradigt solgass finns inte på en enda karta i universum. Jag må vara uppe med tuppen de flesta mornar, men då yogar jag, inte springer. Och på kvällarna somnar jag nästintill stående innan både Ernst och Barnaby (om jag av någon händelse råkar ha tv:n påknäppt somnar jag garanterat om någondera ens visar sig i rutan). Sommarnätter ser jag lika lite av, som jag ser vinternätter. Det är nu sån jag är.


Lediga dagar är för mej synonymt med att göra något annat än vad jag annars gör. Köra någon extra kilometer för att luncha på någon omtalad restaurang eller bli sockerhög på något undangömt café. Ledigt är också att inte strukturera upp något alls egentligen. Kanske bara gå ut i garaget och göra trettio bänkpressar innan duschen. Bara för att jag kan och bara för att det inte alltid måste vara så hiskeligt strukturerat och uttänkt.

Ledigt är också att komma överens med en barndomsvän att packa bilen med strandtillbehör och döttrar och dra till en av de vackraste stränder som finns häromkring.

För när jag har eoner av ledig tid så är det hög prioritet för mej att nära de käraste vänskapsband jag har. Viktigare än kettlebellswingar. Viktigare än många mil i skogen.

image

Ändå rör jag mej mest hela tiden. Den naturliga vardagsrörelsen. Livsrörelsen. Blir extra tydligt när jag inte befinner mej mellan ett ryggstöd och ett tangentbord åtta timmar om dagen. Hur behovet att träna blir suddigt i kanterna. Jag njuter nu, av att lapa i mej det faktum att jag tränar för livet. Det finns ingen ångest, inget überberoende, utan bara en väldigt chill känsla av att min kropp gör vad den ska. Den mår bra. Den slappnar av. Den är tacksam för att jag tar hand om den och att den nu får skörda frukterna av all svett, träningsvärk och endorfinkickar.

Mums och mumma.

Annonser

3 reaktioner på ”mums, strandlejon och träningsskörd.

  1. Låter som helt perfekta lediga dagar.

  2. Håller med, låter helt ljuvligt!
    Att vara ledig, behöver inte vara så komplicerat och kravfyllt. Bara göra det man orkar och känner för. :-)

    Kram M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s