en vanlig söndag.

Idag är en vanlig söndag och imorron är en vanlig måndag. Fem veckor har gått fort, men samtidigt har jag varit ledig hur länge som helst. Det är intressant hur olika somrarna är. Åtminstone för mej. Helt onödigt att jag försöker föreställa mej hur det ska vara och vad jag vill göra. Istället har jag de senaste åren verkligen försökt att inte planera ihjäl mej.

Många vill resa bort över semestern. Komma hemifrån. Behöver det för att känna sig riktigt ledig. Andra behöver klämma in aktiviteter och fullt program för att stå ut med sig själva. Jag känner till bägge sorterna. Vill fortfarande ha litegrann av båda, men den största insikten jag fått senaste åren är att på semestern vill jag mest vara hemma. Hemma laddar jag bäst. Jag har inga problem med att varva ner och jag kan utan problem gå förbi både damm och ogräs.

Senaste dagarna har jag känt ren och skär rastlöshet. Brutit ut mej i hallonbuskarna (det är hallonår i år!) och rotat djupt i tvättberget. Längtar ärligt efter vardag. Ordning och reda. Bara de mjuka, långsamma morgnarna kommer fattas mej, allt annat kan jag faktiskt lämna över till bättre behövande.

Tänk.

För något år sedan hade jag kunnat kapa armen av mej bara jag slapp fara tillbaka i jobb igen, men både jag och saker på jobbet har förändrats, vi matchar igen och ingen är gladare än jag.

Fnissade åt mina änglar häromdagen. Funderade lite över semesterslutet och då fick jag Play-kortet (på bilden). Vad säger man?! Du kommer återvända till jobbet med nya perspektiv och förhöjd energi. Tycker om allt detta nya, som smygit sig in i mitt liv. Pö om pö har jag förändrat mitt sätt att tänka och se på saker. Förnuftet säger ju att några änglakort eller några minuters meditation gör varken till eller från, men hjärtat och magen nickar gillande. Man bara vet!

Jag tänker också att det har absolut ingen skillnad vad jag tror på eller hänger upp min tillit på, bara det fungerar. Bara det gör just mitt liv enklare att leva. Jag kan välja att vara en skitnödig pessimist om jag vill, men då får jag räkna med att ett grått moln hela tiden hänger över mej.

Nu hänger det visserligen rejält gråa moln över mej.

Men de är inte mina och snart kommer de hälla ur sig åskskurar, blixt och dunder. Ladda ur. Ladda om. I stil med vad jag ägnat min semester åt. Laddat ur. Laddat om.

Jag andas helt klart djupare nu än för fem veckor sen. Mission accomplished.

Annonser

2 reaktioner på ”en vanlig söndag.

  1. Härligt att höra om dina semesterfunderingar. Tror att jag behöver komma hemifrån för att helt koppla av men det beror nog på att jag då kan släppa tonårsoro och ”måste-saker” bättre. Kram kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s