sadhana&sensommarbliss.

wp-image-424458691jpg

Hej från andra sidan! Ja, det känns så. Efter en vår och stor del av sommaren då min sadhana bara känts som skrap på ytan. Egentligen då en hel del varit lite halvdant och lågt i energi. Jag borde ju inte förvånas längre. Våren och högsommaren är inte min grej. Inte riktigt min tid.

Nu när luften svalkar av och det blir dunkelt om nätterna, så mojnar det inuti mej.

Jag får lättare att koncentrera mej och jag landar mer i kroppen. Är mer här och nu. Tänker inte mindre, men jag har lättare att förhålla mej till det som dånar i huvudet. Jag känner mej starkare och friskare. Har mera energi.

Och jag har hittat hem i min yoga. Än en gång. Tillbaka i en tryggare sadhana. Trygg för att jag kan lita på mej själv igen. Så himla lätt att smita undan. Inte låtsas höra hur viktigt det är att investera för att få något tillbaka. Nu hör jag på det örat igen. Tack och lov. Jag sitter snällt, men inte alltid glatt, genom jobbiga kriyor och utmanande meditationer. Mindre rädd för varje dag.

Fått massor med hjälp av Jai Dev. Lyssnat på föreläsningar, deltagit i klasser och lapat i mej nya sätt att förklara hur kundaliniyoga fungerar. Så välbehövligt. Gläds och bugar än en gång inför tillgängligheten och den låga tröskeln. Mitt-i-livet-yoga. Min yoga.

I veckan åkte jag söderut i landskapet en kväll för att hålla en klass åt gänget, som går kundaliniyogalärarutbildningen. Kändes som ett halvt sekel sedan jag undervisat. Stor tacksamhet att alla bitar ändå fanns på plats och att nånstans har yogan ändå arbetat fast jag inte riktigt varit på plats själv. Nu ser jag framemot att starta höstklasserna inkommande vecka. Har gottat mej åt planering och intention. Wahe Guru!

Och när sadhana är på plats, faller allt annat på plats. Suckar djupt och förnöjt. Igenkännande. Skogen, hundarna, rörelsen. Träningsvärk både av kämpig meditation (armarna åt alla möjliga håll), skivstångslyft (har den alltid varit sådär tung) och löpning (übertaggad hund drog med mej i överljudsfart).

Sensommar, välkommen! Du ordnar upp tillvaron åt mej.

Annonser

7 reaktioner på ”sadhana&sensommarbliss.

 1. Jag känner igen mig (som så ofta)…! :-)
  Du sätter verkligen ord på den känslan:

  ”Nu när luften svalkar av och det blir dunkelt om nätterna, så mojnar det inuti mej”

  Kram M

 2. Härligt att läsa här, hade missat det här inlägget! Jobbar idag första dagen och är inte alls i fas med någonting men du ger mig hopp:-).
  Får ta och lyssna youtube klippet. Får reklam-mail av Jai Dev och har därför fått en lite negativ tanke om honom, vet inte varför. Dumt, det ska jag väl omvärdera… Har däremot skickat efter Snatam Kaurs nya bok och är nyfiken på om den kan inspirera. Kram

  • Finns absolut hopp!
   Och haha, jag har samma erfarenhet av Jai Devs otaliga mail som kom i min mailbox – något som antagligen kan spåras till 3ho eller Spirit Voyage?! Hursomhelst, han säger så mycket bra!
   Har också Snatams bok, men bara bläddrat i den. Ännu.
   Sat Nam & Kram!

 3. Jag säger som du gör, sensommar du ordnar upp det här åt mig! Så skönt med olika årstider och som sagt, vissa mer än andra :) Kram

 4. Ping: Springa i regn & höstlängtan! | Rund är också en form - Trail & Träning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s