#lyftdig

1470676361851

Väldigt mycket av det jag sysslar med handlar om att lyfta, förhöja, förnöja. Det är en skön motvikt till det tjafs som finns runtomkring idag.

Jag har inte skrivit så mycket i sommar och kan ännu känna att tröskeln är rätt hög. Istället bjuder jag på ett och annat i min Instagram (nej, du behöver inte ha ett konto för att komma åt mina inlägg). Det har blivit en hjärtesak att lyfta fram det bra:iga och peppa andra att våga vara lite smågalna, det gör liksom livet lite roligare. Min sommar blev lite annorlunda än jag tänkt, då det visade sig att jag var tröttare än jag trodde. Istället för massor av rörelseglädje blev mitt fokus på att komma i balans på alla plan igen. Inte påfresta kroppen mer än nödvändigt.

När jag går till botten med yogan, så sätter jag allt krut på det. Det är en process som inte hör hemma i text och bild. För att klara av att peppa andra att lyfta sig själva, behöver jag mitt eget space när jag lyfter mej själv.

Och så är det lite så att när jag inte busar så mycket med rörelseglädje, så har jag inte så mycket att skriva heller. Fast nu. Nu när augusti dundrat in och vardagsrutiner med det, så har det varit som att trycka på en knapp. Jag känner igen mej själv igen. Kroppen längtar efter tyngre träning och jag kan knappt vänta på alla långpass i skogen, som väntar på mej.

Jag har mina rädslor. Jag har mina tvivel. Ibland. Men jag låter dem ytterst sällan infektera hela mitt liv. Det är inte lätt, men det börjar sitta i ryggmärgen att försöka se förbi hindren och mata på i uppförsbackarna – för bakom bråtet och motgångarna finns både vila, glädje och förnöjsamhet. Det är som en egen liten hashtag #lyftdig. Se till att ha verktyg till hands. Lär dej hur du fungerar. Gör det som lyfter dej. Stärker dej. Balanserar dej.

Själv har jag gottat mej åt en massa knäböj, bänkpress och löpning senaste dagarna. Verkligen matat på av hjärtans lust. Gjort det som jag tycker är roligast när det kommer till träning. Det är så jag lyfter mej själv.

Annonser

5 reaktioner på ”#lyftdig

  1. Heja heja och vilken kanonbra hashtag! Lite samma som jag skrev i mitt inlägg alldeles nyss, fast helt utan styrkelyft:-). Kram♥

  2. Behövde jag läsa idag. Min sommar har mestadels handlat om rädslor. Håller på att klura på vilka verktyg jag har och vad som lyfter mig. Tack <3

  3. Så väldigt intressant det du skriver, och jag tolkar åt mig själv :), det där om att se förbi hindren och mata på i uppförsbacken. #lyftdig. Gillar’t.
    Som alltid så givande att läsa hos dig. Skönt att du är på gång och mår bra.
    Kram och Sat Nam <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s