blåst, regn och lite feng shui.

IMG_20160813_101712.jpg

 

Grått och grönt. Det är det jag ser när jag tittar ut genom köksfönstret. Gården är mättad med vatten och det känns väldigt lågmält med allting. Glad att det är så. Faktiskt. Regn bekommer mej sällan. Hellre vått än blåsigt. Igår blåste det rakt genom huvudet på mej när jag masade mej ut på en hundpromenad. Jag blir helt stirrig då. Blåst är inte bra för mej. Enligt ayurvedan är det självklart att jag reagerar så, jag har så mycket Vata i mej att jag borde ha sten i skorna.

Därför är det viktigt för mej med rutiner också. Att ha tung rumpa på yogamattan varje dag. Göra det jag ska. Oavsett vad. Utan rutiner flyter mina dagar ihop och jag blir rastlös och virrig. Glömmer det bara ibland.

Extra perfekt att jag därför äntligen är igång med mina yogaklasser. Happy heart efter onsdagens kickstart med både nybörjarintro och hjärtegänget. Hade uppehåll i sommar med klasserna, sörjde litegrann, men samtidigt så nödvändigt att backa och pausa ibland. Hinna få längta.

Ser jättemycket framemot allt som ska hända i höst. Mycket rör på sig och tack vare lite envishet känner jag mej inte längre så ensam i yogan – nya kontakter har knutits i sommar och det finns fler möjligheter att yoga tillsammans med andra än någonsin. På torsdag i veckan blir det yogakväll i trädhuset och efteråt stannar jag kvar över natten, som ett eget litet get away-retreat. Snart kommer också Inderjit Kaur Khalsa hit. Och Malin Berghagen. Inte länge tills kundaliniyogalärarutbildningens andra år i Vasa kör igång heller. Sat Nam Wahe Guru helt enkelt.

Dagens tacksamhet alltså. Som motvikt till en liten, märklig snuva, som gör mej lätt seg och trög. Passar på att röja i vårt svarta hål aka skräpgarderoben. Leker att det är som att snyta sig enligt Feng Shui. Eller något.

Annonser

4 reaktioner på ”blåst, regn och lite feng shui.

  1. Alltså, det där trähuset vill jag också yoga i! Låter underbart för dig att hitta fler sammanhang i din yoga. Kram

  2. Härligt med yogaguldkorn att se fram emot och jag känner igen det där med blåsten, jag har också mycket vata. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s