fortsättning på temat #lyftdig.

lvrslf

Direkt efter jobbet åkte jag till södra staden för att få en Ajara Facelift-massage. En alldeles genomljuvlig behandling med rötter i ayurvedan där den heter Mukha Abhyanga. Jag har gått en gång förut, men unnade mej inte just då någon regelbundenhet, något som jag tänker mej nu under hösten. Man blir ju inte yngre, haha, ävenom det inte är mitt prio ett att försöka se ut som tjugo igen.

Det är något helt fantastiskt skönt att lägga sig i någon annans händer. Händer som masserar hårbottnet, nacken, övre ryggen dekolletaget, armarna och ansiktet. Mjuk olja, kunniga händer.

Det viktiga i att ta hand om sig. På det stora hela se till att maten gynnar och när. Att templet är omhändertaget. Att rörelsen stärker och balansera hela kroppen. Precis som det står på bilden här överst.

Inte alltid är alla bitar på plats, ibland har vi fullt upp med att ens hinna äta, än mindre gå på massage. Men kanske är det just då som varningsklockorna ska ringa som högst – då blundar man och bokar en tid. Värt allt.

Har sovit lite svajigt senaste tiden. Har lite för mycket Vata i systemet, eller, det är lite obalans. Den obalansen märker jag i huden också. Och i magen. Jag funderar inte så mycket längre, jag vet jag ska göra för att få ordning på torpet igen. Grunda mej (yoga! meditation! massor!). Äta bättre och långsammare. Inte titta Netflix precis innan läggdags (läsa bok istället). Gå på Mukha Abhyanga regelbundet i höst. Sat Nam.

Så smart att vara uppmärksam på kroppens och livets signaler. Ha ögon och öron öppna. Våga se det som skaver och göra det som måste göras. Inte alltid en kakbit, men hellre svettas lite i ansträngningen en kort stund än att sen hitta sig själv i en återvändsgränd.

By the way. Om du hittar mej i lätt meditationsställning med händerna framför hjärttrakten, fullt fokuserad på andningstekniken, så har du förmodling bongat mej i min sadhanameditation. En helt suverän för Vata:isar och andra gungflyn. Dag tre idag. Nu ska det keepas up!

Annonser

8 reaktioner på ”fortsättning på temat #lyftdig.

 1. Massage av hårbotten – Alltså skönare än massage av ryggen ju!
  PS. Har jag sagt att jag älskar att gå till frisören….. Hehe! ;-)

 2. Jag vill också gå på ayurvedisk massage ba. <3

 3. Den massagen låter gudomlig! Hårbotten är ett väldigt sensuellt ställe :) Jag har som du lite mycket vata och det första som händer när jag är i obalans är att jag inte sover. Då är det mer rutin som behövs, jag som både gillar och ogillar rutiner. Men man måste ta hand om sig och som du skriver, när man vet hur man själv fungerar får man bara göra! Och jag ska på massage om en timme! Kram

  • Alla rätt för orolig Vata, men skönt att veta vad man kan göra för att få lugn igen! Kram på dej och hoppas du blev ordentligt genomknådad 😊

 4. Hi hi måste bara skratta lite åt den nya inriktningen på #lyft dig:). Det låter underbart tror inte det finns något liknande här men har varit sugen på att gå på massage länge. Får ta tag i det!
  Känner också av lite svaj på olika områden nu. Kalendern bokas snabbt och det gör mig lite stressad.. Tar tacksamt emot ditt meditationstips och tänker att den får provas på lunchen. Kram

  • Fick uppmaningen(!) av mina yogalärare när jag gått klart utbildningen att jag måste(!) gå oftare på massage eller behandlingar! Lät lätt, och skönt, men ändå går det alltför länge mellan gångerna…
   Ja, perfekt lunchmeditation!
   Kram & Sat Nam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s