s(k)öndagstrail.

När jag bestämt mej för vilken led jag ska springa och hängt på mej min löprygga, så är det synonymt med söndagförmiddag. Då tänker jag mej åtminstone ett par timmar i skogen. Allt annat får bero.

Idag åkte jag till andra sidan Larsmosjön och en av de leder jag gick med syster en kväll för något år sedan. Mindes djävulsåkrarna, men hade glömt hur stenig första delen av leden överlag är.


Vi har gott om djävulsåkrar här tack vare landhöjningen. För några veckor sedan (sisådär några hundratusen) var vi täckta av några kilometer is och mammutar spatserade omkring. Nå nej, men isigt var det och det har satt sina spår. Vi har kanske inte de mest spektakulära vyerna, men vår (natur)historia är inte desto mindre intressant.

Hade tunga moln med mej hela vägen, men det doftade så himla gott överallt och jag kan inte njuta nog av att slippa übersvettas och koka över. Regnet kom först sista kilometern, sådär lagom tills uppförsbackarna radade upp sig innan jag var framme vid bilen. Flåsade som en blåsbälg. Har bara en växel just nu – rostig diesel. Bättre än ingen växel alls. Förstås.

Lite knepigt tekniskt ställvis, men gillar utmaningen att få satt ner fötterna rätt. Får skynda långsamt. Eller egentligen inte skynda alls. Det härliga med trail! Det är vad det är i tid och distans, inget att hänga upp sig på, men desto mer att leva på. Yoga hjärta löpning.

Annonser

12 reaktioner på ”s(k)öndagstrail.

  1. Det ser underbart ut!

  2. Fantastiska bilder. Fast jag hade avskytt stenarna…..De där mjuka goa underlaget där svampen håller till ser dock helt underbart ut!

    • Jo, när barren ligger i givakt kilometer efter kilometer på vältrampad stig är lyckan total! Sen gillar jag omväxlingen, annars somnar jag :)

  3. Var i landet är det här? Himla fint.

  4. Det ser fantastiskt ut, inspiration! Kram

  5. Men så vackert! Och oerhört inspirerande!

  6. Ser fullständigt magiskt ut! Och häftigt (men svårsprunget) med alla stenar. Verkligen annorlunda natur! :-)

    Kram M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s