jag ser och känner. saker.

De största motstånden vi har, berättar ofta mer om oss än det vi gör med lätthet. Det är rätt jobbigt att inse det. Jag möter det i mej själv och jag ser det hos andra. Yogan har gett mej känsliga antenner och morrhår. Jag ser ofta mer än jag vill, men jag kan också bli lite arg på mej själv de gånger jag inte litade på det jag såg och erbjöd mej att hjälpa till.

Det här är inget jag talar så mycket om. På något vis känns det lite läskigt och jag har inte riktigt hittat något sätt att handskas med det som kommer till mej. Tänker att jag kanske borde ta itu med det, tror det skulle hjälpa mej att lita mer på min intuition och i förlängningen bli bättre på att hjälpa andra.

Nu är det inte så att jag får syner eller så, det är mer som stillsamma (eller för all del högljudda) konstateranden när jag träffar människor. Både de som står mej nära och de som jag möter tillfälligt. Det är inte bara en gång, som jag läst av en låg energi och sedan fått veta att personen i fråga kraschat i utmattning eller depression. Jag har fått märkliga olustkänslor och sedan blivit sviken. Jag har fått ta emot konstiga vibbar av någon och sedan sett hur yogan tagit hand om allt, eller aldrig mera sett människan.

Ja, det låter så banalt när jag skriver ner det, men i de stunder jag  ser och känner är det långt ifrån litet eller overkligt. Det kan vara som en käftsmäll, så jag inte vet vart jag ska titta eller ta vägen. Det kan vara som en rysning längs med ryggraden. Och det kan vara som en bestämd känsla, pockande, envis och särskilt om jag inte riktigt vågar tro det jag känner, så fortsätter kroppen rada upp bevis.

Det är som om allt och alla blivit mer transparent. Motstånd hos både mej och andra går inte att skyla över med ‘jamen’ och ‘nejmen’, för det finns alltid någonting djupare där bakom. Förut hade jag svårt att utskilja vad, idag är det som att skynke efter skynke faller. Det är en häftig insikt, men också läskig, som sagt. En del saker vill jag faktiskt inte se, inte ta itu med och andra saker blir så smärtsamt tydliga när de står framför mej i egenskap av en medmänniska som kanske mår dåligt, kanske är blind för sig själv eller så uppenbart är ute och seglar… Vad är mitt ansvar i det? Jag håller på att lära mej. Ett steg är att berätta om det.

Kan du känna igen dej?

Annonser

4 reaktioner på ”jag ser och känner. saker.

  1. Ja jag känner igen mig. Väl. Jag tänker också att det beror lite på i vilket sammanhang man träffar människor utifrån vad man förmedlar vidare. I yogasammahang är det helt annorlunda jämfört med annars. Där ställer också människor frågor som går att koppla till det man ser och upplever kring andra. Samtidigt ställer det stora krav på en själv, eftersom man måste vara ”ren” i sig, så man inte blandar in sitt eget. Ah, du förstår säkert vad jag lite klumpigt försöker säga.
    Känner också att du egentligen skriver med egna ord det man pratar om i Shadowyogan, när the layers of man, faller ett efter ett så blir ALLT mer transparent. En själv. Andra. TIllvaron. På gott och ont. Ibland är det svårt att se men det går inte att backa.
    Varm kram och hög igenkänningsfaktor som vanligt!

  2. Konstigt att du skriver om det här just nu. Fick en så olustig känsla kring en person i yogasammanhang i veckan, insåg också senare att personen inte har betalat men försökte skaka av mig känslan men det är svårt. Har funderat en del kring det då jag verkligen inte försöker värdera någon.. Känner igen. Kram

    • Lite som Annika är inne på, att det beror mycket på ”var man är i sig själv” och de perioder då det är mer stabilt inuti är det lättare att ”se” andra, däremellan får man se till att inte bland in sitt eget drama :) Kram & Sat Nam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s