sovdags.

Nu är den tid här då jag går i ide. Inte så att jag lägger mej under täcket och kryper upp först i april. Eller jo, litegrann. Nog.

Det jag menar är att jag saktar ner. Omfamnar höstens och småningom vinterns kvaliteter. Sedan gammalt är det nu vi återhämtar oss från sommarens intensitet, vi klappar oss på axeln för allt jobb vi gjort. Nu är läge att följa den naturliga dygnsrytmen, mörkret vägleder väldigt tydligt. På gott och ont. Mest gott om man frågar mej, så gör inte det om du helst gick i ett riktigt ide.

Sedan några år tillbaka så bejakar jag hösten och vilan. Jag tillåter mej att downsizea och inte kräva samma saker av mej, som jag orkar med en klackspark under årets ljusare månader. Och jag sover lååånga nätter. Det gör jag visserligen året om (jag är en åttatimmare), men nu går jag inte sällan redan kl.21 och lägger mej.

Jag kan längta hela dagen efter att få gå och lägga mej! Inte så att jag är trött eller slut, men jag njuter som en prinsessa av kvällens oljemassage, varma dusch och stunden då jag öppnar boken. Aaah!

Och jag prioriterar att försätta min träning till direkt efter jobbet. Särskilt om jag ska springa, då vill jag hinna fånga ljuset. Sen har jag resten av kvällen på mej att bara vara och ja, ligga i sängen.

Ikväll sprang jag backintervaller genast jag kom hem. Cyklade till mördarbacken vid skidcentret och unnade mej trettio minuter pipandnings- och mjölksyrepina. Helt galet vilken chock att inte ”bara springa” en runda. Galet, men effektivt. Och jag gillar när the shit is done på kortast möjliga tid.

Så efter att ha laddat med mat (alltså Oumph är så gott!), oljemassage (!) och några rader här, konstaterar jag förnöjt att det snart är legitimt att… få gå och lägga sig.

img_20161004_165527.jpg
Post backintervaller. Pre sovdags. Aaah!

Annonser

11 reaktioner på ”sovdags.

 1. Och här är det tvärt om 😁 På hösten är det högsäsong på jobbet, jag reser mycket, föreläser flera gånger i veckan och massor med spännande grejer händer. Men det är Ok, jag gillar mitt jobb, tycker det är ok att det int är 7-16. Till våren skruvar jag ner och stannar upp. Men när det gäller sömnen är vi lika, sover massor.

  • Haha, ja du vet ju att jag dör litegrann när jag tänker på hur du har det. Jag skulle få läggas in nånstans efter två veckor :D Tur vi är olika! Och tur att jag vet du har yogan, annars skulle jag dö ännu mera för din skull ;) ♥♥♥

 2. Åh så skönt det låter och jag har blivit tidigare i säng nu men oftast inte före tio. Låter så härligt med mycket egentid tänker jag som är inne i racet med att undervisa tre yogapass i veckan + lite skjuts till träningar på det. Men jag tycker också det är kul.
  Oumph har jag helt missat, låter superintressant, gör du nån favoriträtt med det?? Har lite svårt för kött nu och skulle så gärna hitta ett schysst alternativ. Kram!

  • Jo det är skönt, jag låtsas inte om annat, men jag tar det inte för givet och därför njuter jag också så mycket :)
   Jag och dottern stötte på Oumph på O’learys första gången i somras och vi mmm:ade och åååh:ade åt att det var så sjukt gott. Nyligen hittade vi det i frysdisken i stan och på den vägen är det. Vi köpte strimlor denna gång och stekte bara på dem med lite grönsaker, mums! Rekommenderar!
   Jag äter också (ännu) mindre kött just nu, är lättare nu än för något år sedan då dottern slutade äta kött helt i våras. Nu är det bara maken som jag ibland skämmer bort med nåt köttigt ;) annars får han snällt tugga i sig våra grönsaker, haha.
   Kram!

 3. Samma här, dags att gå in i den mjuka, mindre krävande årstiden. Men att somna vid kl 21, det kan jag inte! Och har jag gjort det ändå så vaknar jag på natten. Så det är liiite för tidigt. Kram!

 4. Jag läste någonstans att svenskar sover i snitt en timme extra per natt på vintern. Det kanske är det som borde vara vintertid, att man får en extra sovtimme per dygn? Själv älskar jag att kura skymning just nu, med en hel balja te och stearinljus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s