hej karpaltunneln.

img_20161023_180522.jpg

I dryga två veckor har det varit lite släp i steget nu. Skyller mycket på virus, eftersom vi alla varit lite krassliga från och till på jobbet, men litegrann undrar jag ju vart energin tagit vägen. Dessutom har jag fått återfall på mitt karpaltunnelsyndrom och sovit som en kratta på grund av det.

När jag var gravid för sexton år sedan fick jag bekanta mej med karpaltunneln. Ofrivilligt. Sedan dess har jag besvärats lindrigt från och till, men sedan någon vecka är det fullt påslag med värkande domningar i tumme, pek- och långfinger i synnerhet i högra handen. Mest på nätterna.

Vi har en stor ommöblering på gång på jobbet (tusentals böcker ska flyttas…) och uppenbarligen gillar inte mina nypor att ta i som det krävs nu. Jag får ont i armarna och det strålar upp i nacken och bröstryggen. Huvudvärksdagarna har blivit allt fler.

Mamma blev opererad för sina besvär. Min syster dras med samma symptom som mej. Lucky oss. Fick några övningar av syster i fredags och har varit ihärdig i helgen. Och i natt fick jag sova ostört ända till åtta då första ilningen kom i handen. Det kan jag leva med.

Så ja, det är lite grinigt just nu, men jag gör vad jag kan och eftersom övningarna verkligen hjälper så ska jag ligga i med dem. Ska också höra av mej till arbetshälsovården och se till få kollat upp blodvärden och dito sköldkörtel (lär inte vara ovanligt att obalanser ställer till det i karpaltunneln nämligen).

Hej hösten, hej kroppen och hej väckarklockan… fast jag ärligt inte riktigt förstår vad det är jag borde fatta denhär gången.

Annonser

9 reaktioner på ”hej karpaltunneln.

 1. Åh, nej, vad trist! Är det inte det ena så är det det andra :-) Hoppas du får sova bättre snart och får ordning på det. Kram <3

  • Exakt så. Sällan det inte är något :P
   Ändå är detta något som i någon mån är hanterbart (så länge det inte blir värre) och inte dödligt med en gång… ;)
   KRAM!

 2. Krya! och det låter lovande med övningarna. Känns som att det ligger mycket i luften nu som spökar i våra kroppar. Det är väl då man måste backa och ta lite hjälp. Själv har jag bokat akupunktur nu i veckan. Det brukar hjälpa, kanske något för ditt problem också? Kram

  • Hösten är tuff, liksom våren. Det är nog i årstidsväxlingarna, som mycket bubblar upp här och där. ”Bara” att ta hand om sig. Helt enkelt.
   Tänkte faktiskt på akupunktur häromdagen och ska absolut höra mej för om det inte släpper närmaste tiden. Har en helkroppsmassage inbokad småningom, så jag lutar mej mot den till att börja med – och övningarna.
   Kram!

 3. Åh det låter smärtsamt. Skönt att du fått övningar. Och det där med att man ska räkna ut vad som pågår just nu och varför… det går sällan tycker jag. Man får bara förhålla sig, även om det är lättare sagt än gjort! Eller som Shandor sa; be happy for your illnesses they keep you alive :) :)

 4. Krya på och önskar dig mer sömn framöver! <3
  Kram

 5. Å krya på dig!!!<3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s