vad jag inte sätter min energi på…

…eller åtminstone allt mindre.

img_20161031_090438.jpg

Som när jag viker tvätt, för övrigt något av det tristaste jag vet, och struntar i att påslakanet har avigsidan utåt när jag rullar ihop det. Kan ju lika gärna vända det rätt först när det ska bäddas med – i smyg hoppas jag att det är maken som bäddar rent nästa gång, så det är han som får vända eländet rätt.

Eller när jag väldigt mycket behöver en ny vinterjacka, men totalvägrar dammsuga internätet, än mindre gå på stan. Istället gräver jag fram en yllekofta, som jag trycker in i höstjackan när jag cyklar till jobbet. Går nog någon vecka till… Ber snällt universum att slänga Den Perfekta Jackan framför mina fötter till en spottstyver på ett loppis.

img_20161031_085853.jpg

Vill jag koka två ägg och äta en avokado med örtsalt som middag, så gör jag det. Det behöver inte vara så komplicerat jämt.

Står någon framför mej och kläcker ur sig märkinnerligheter, beter sig gubbsjukt eller inte förstår när det gått för långt, så säger jag tack, men nej tack, jag behöver inte lyssna på dej. Har fått stoppat flera energidränage senaste tiden så, istället för att älta i dagar.

img_20161031_095945.jpg

Och så har jag slutat äta frukost innan jobb och har mer tid för min sadhana. Min mage sade stopp till morgonstressen med havregrynsgröten efter sommarsemestern. Istället packar jag ner frukost och njuter den med morgonkaffet på jobbet = en av dagens topp tio och magen säger mmm. Haft onödigt många fajter mot klockan på mornarna genom åren.

Har för länge sedan slutat energislösa på dåliga böcker. Det må vara årets mesta pristagare eller mest hajpade, men om jag inte fattar var det handlar om efter två sidor så dissar jag direkt. Förstår mej inte på svårsmält språk och författares uppenbara skyltande av sin kunskap i litteraturvetenskap i en roman, herregud, jag vill vända blad och hitta mördare, inte få Nobelpriset i metaforer.

Ja, om det är något gott livet för med sig med åren så är det just tryggheten att inte ge ett damn i välvalda sammanhang. En suveränt skön trygghet, som sparar energi och ger ork till roligare saker. Tror det kallas att vara lite av kärringen mot strömmen.

Annonser

15 reaktioner på ”vad jag inte sätter min energi på…

 1. Å vill bli mera som du! Vackra fina du! <3

 2. Så tacksamt härlig läsning denna afton!
  Kram på det! <3

 3. Haha, jag är så med dig i allt du skriver här. Och frukost har aldrig varit min melodi. Försökte i många år att vara ”duktig” eftersom det sägs vara dagens viktigaste mål. Men sedan har jag ju insett att det gäller här, i vår del av världen medan det ser helt annorlunda ut i andra delar. Läste någonstans om någon som tog en rejäl frukost innan hen skulle yoga i några timmar. Det är en omöjlighet för min del, ju mer tom kroppen är vid yogan ju bättre och sedan som du säger, äta gott några timmar senare. Oslagbart!
  Du har skrivit flera inlägg som jag missat, men du är verkligen på din väg i din yoga, så underbart att läsa min vän! Kramar

 4. Härlig läsning!
  Jag har faktiskt också börjat hoppa över ”hemmafrukosten”. Känns som att jag sparar massa tid, även om jag brukar äta ganska snabbt. :-)

  Kram M

  • Eller hur! Sparar både tid och orolig mage! Förr hade jag trott jag skulle hungra ihjäl, nu händer det bara de dagar då kaffepausen blir senare än vanligt på jobbet 😜
   Kram!

 5. Hemmafrukosten är redan skippad och vika tvätt åh vilket waste of time (men jag har en mamma som gärna börjar vika vårt tvättberg av ren tvätt så fort hon sticker in näsan hos oss även om jag sagt att det inte behövs♥..) Det där med middagen har jag inte kommit till (kanske för att jag inte äter ägg) och att laga mat ligger mig ganska varmt om hjärtat. Jag vill ha tid till att yoga, att läsa sånt som jag tycker är intressant och gå ut.

  Vi är lite lika! Tycker du är så bra♥ Kram

  • Jag är tudelad till matlagning.. både gillar och inte. Vill att det ska gå SNABBT på vardagarna, däremot älskar jag sätta igång långkok på helgerna, som räcker i flera dagar = ”snabbmat” för flera dagar 😉 Men jag avskyr att laga typ kokt potatis och steka köttbullar, just hate it, vill inte ha sådan mat och så kan jag inte med stekoset, uäk. Men maken gillar den sortens husmanskost, så vi fajtas lite ibland… haha.
   Ja, allt jag ”fuskar med” eller struntar i, gör jag för att ha tid för yoga, träning och att slappa i soffan 😜
   Kram ❤️

 6. Alltså…jag bara hummar och fnittrar och förstår!! Så rätt. Det är så in i bängen gött att vara lite kärring mot strömmen! I yngre upplaga av mig själv var det energiläckage på rebelliskhet, starka känslor och aktioner MOT mycket. Mer och mer (kan inte allt än;) funkar jag som du beskriver, sparar mig själv åt mig själv. Och det är liksom inget mer med det, de som vill knorra över ens egensinnighet får väl göra det dårå.
  Bilden på åkern är så vacker att det smärtar! Kram!

 7. Åh, vad jag behövde läsa detta!!

 8. Ping: våga vara och våga stå emot. | yoga ♥ löpning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s