en titt i backspegeln.

img_0233

Har inte gjort många knop i veckan. Snuvan blev en rejäl förkylning, så jag har mest bara letat snorpapper, snörvlat mej genom dagarna på jobb och tillbringat kvällarna vågrät med tv-serier som sällskap. Inte mycket att orda om. Det är som det är.

Throwback:ade på Instagram idag med bilder, som har omkring sju år på nacken. Till en tid då yogan äntligen började puttra rejält här hos oss. Innan det var vi inte många som öppet yogade och inte fanns det lärare heller. Men då kring 2010 började det hända saker.

Jag var mitt uppe i hathayogan, ashtangan och yin denhär tiden. Inte helt hemma någonstans, men visste att jag var på väg mot något. Detta något som småningom blev kundaliniyoga. Jag var också mitt uppe i många klasser per vecka, undervisade ofta på helgerna och hade väldigt fullt upp. Min kropp började bli trött, fick en del yogarelaterade blessyrer, påminns fortfarande om mitt trilskande knä.

Ändå en fantastisk tid. Det var under denhär tiden, som jag träffade flera av mina blivande nära yogavänner och skapade det som så fint kallas kontaktnät. Mitt alldeles egna yoganät ❤️

Jag kan längta tillbaka till det stora yogacentret, som jag fick vara med om att bygga upp, och jag kan längta tillbaka till de olika klasserna jag höll. Till människomötena. Och till alla workshops vi arrangerade med tex. Karin Björkegren Jones och David Sye. Oh those days.

Däremot längtar jag inte tillbaka till all tid jag lade på bilresor, alla lördagmorgnar och söndagkvällar jag höll klasser. Inte heller till det år jag var tjänstledig och jobbade heltid som yogalärare. För det var inte min grej. Att behöva ligga i som en toka för att få allt att gå ihop. Dessutom kraschade min kropp lite här och där och min egen yoga fanns knappt.

Idag ser både mitt liv och min yoga helt annorlunda ut. Allt har sin tid och allt var som det skulle då, och även nu. Men så fint att blicka bakåt ibland, se linjerna och sammanhangen – och tacksamt buga för allt som yogan bjudit på och bjudit in mej i. Sat Nam.

Annonser

2 reaktioner på ”en titt i backspegeln.

  1. Så fint <3. Jag blickar också tillbaka, på vääldigt mycket. Nuförtiden kommer förståelse i omgångar. Det är otroligt spännande och jag är tacksam för den jag är och för allt jag klarat av, hur knäppt det än har varit. Vill inte vara någon annanstans med mig själv än just Här. Även om det inte är helt lätt, men vem har sagt att det ska vara lätt att lära sig?! :)
    Väljer bättre, till min fördel, även om jag då avstår somt, men det lämnar jag snabbt bakom och ser på vinsterna med den här Mogna(re), Kloka(re) versionen av mig själv.
    Att inte göra sig illa vare sig via för mycket jobb, för djupa asanas eller osunda relationer. Kram & Sat Nam.

    • Sant – förståelsen kommer i omgångar. Sällan polletten trillar ner i det ögonblick ”den borde” ;) Men skönt med insikter och mognad, inte bara med tanke på åldern, utan att det längs med vägen händer saker som ger en perspektiv och ett sundare förnuft gentemot allt. Kram fina!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s