från en minut till tjugofyra.

cof

Första december och vi översvämmas av julkalender efter julkalender. Inboxen full av erbjudanden. Nedräkning. Full fart framåt. Pynt, pyssel och sockrig glögg. Vi ska hinna med allt och hinner vi inte, får vi ångest av alla som ser ut att hinna allt.

Dethär är en av de tider då jag är som mest ambivalent. En tid då jag i mitt tidigare liv verkligen mådde dåligt. Levde kvar i föreställningen att det ska vara på ett visst sätt i advent. Hur allt sedan inte sällan kulminerade i en übertrött jul och en känsla av tomhet.

Jag ratar verkligen inte allt vad jul heter, men jag kliver barskt av måste- och bordetåget. Jag skriver nog om det varje år, men det är så väldigt viktigt för mej. Sedan lägger jag mej inte i hur andra har och vill ha det, men jag väcker gärna tanken på att det kanske går att göra det lättare, mjukare och skönare för sig själv.

Och om jag skulle göra en julkalender, så skulle det vara en meditationskalender, där du idag satte dej ner med slutna ögon och bara lyssnade till din andning i en minut. Imorron gör du det två minuter och ja, på julafton gör du det i… tjugofyra minuter. Om jag får säga det själv, så är det nog en av de vackraste julklappar du kan ge dej själv.

Sat Nam ♥

Annonser

6 reaktioner på ”från en minut till tjugofyra.

  1. Å vilken himla bra ide’! Sat Nam ❤️

  2. Perfekt! och jag har en ganska avslappnad inställning till jul, jag vill gärna ha städat och fint men baka lussekatter hoppas jag stordöttrarna gör annars blir vi utan:). Kram

  3. Haha, är vi i synk eller vad? Har precis skrivit ett inlägg om pressen och stressen. Din kalender är en underbar idé, bara att göra helt enkelt. Varm kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s