lite långsammare bara.

img_20161204_143650.jpg

Väldigt tvära kast inuti. Ena stunden känner jag full riktning framåt. Stark. I nästa vill jag mest bara låsa in mej i garderoben. Får vara lite aktsam med mej. Känner jag. Det har varit lite för mycket, lite för många kvällar i rad. I flera veckor. Jag fixar inte det. Plussa på ett väldigt socialt jobb och efter det finns inte mycket lust till sammanhang och andra människor. Då är det skönt att inte ha femton glöggrundor inbokade i december.

Tacksam över de reserver som ändå finns. De som inte fanns i somras. Tacksam också över att kroppen är så himla tydlig. Den förklarar och artikulerar så att jag inte springer för långt och för länge. Den sätter också stopp när jag lastar för mycket vikter på skivstången. Den ser till att jag slänger upp fötterna på soffbordet tillräckligt ofta och så uttrycker den med bestämdhet att min plats är på yogamattan. Helst länge och med stor innerlighet.

Om det är något som ändrat riktning i mej, så är det just detta. Att jag inte bara predikar om vikten av att lyssna på kroppen, utan också på riktigt gör det. Och att jag är lugn i det. Jag fastnar inte i om, borde och för stark vilja. Jag känner att det inte är bråttom någonstans. Det flyger inte upp PR på raka armar i detta nu och jag är fortfarande långsammast i löpskorna, men det har ingen betydelse. Det enda som betyder något är den rörelse som blir av, svetten i pannan och den gnutta träningsvärk, som trots allt bevisar att allt fungerar och allt är som det ska.

Det är som det ska, lite långsammare och mindre i omfång bara.

Är du uppmärksam på din kropp?

Annonser

13 reaktioner på ”lite långsammare bara.

 1. På ett sätt är jag ju det,, men ibland tror jag att jag är lite för snäll mot kroppen. Mer svett i pannan borde jag eftersträva!

  • Allt har sin tid och dendär svetten kan vara så mycket mer än att den kommer av en mils löpning – vi vet ju att i yogan kan svett bryta ut bara av att sitta och göra en liten, liten rörelse :)
   Sat Nam & kram!

 2. Bra eftertänksamhet med att lyssna på kroppen.
  Jo ibland gör jag det. Tycker inte om ibland..men ändå glad över att jag med envisheten i mina yogamornar blir bättre, tryggare, snällare mot kroppen.
  Söndagskram ti dej!

  • Så sant! All investering på yogamattan gör all skillnad! Utan min yoga hade jag nog gått sönder på mer än ett sätt…!
   Kram ♥

 3. Jag har svårt för att vara uppmärksam på min kropp. Märker liksom efteråt att; det där var nog inte riktigt bra! Men då är det ju gjort. Svårt det där! Kram

 4. Jag blir bättre och bättre på det hela. Mycket mer försonad och tillåtande, tidigare har jag bara kört på. Men det börjar ju faktiskt vara väldigt länge sen det var så! Kram!

 5. Ja, jag tycker nog att jag är det. Nu. Men det har tagit tid. Jag känner rätt bra vad som är rätt eller fel och kan sätta in rätt resurs där den behövs. Vilan ibland, yogastretchen en annan gång och ibland en ordentlig styrkegenomgång.
  Men det är så viktigt också att lyssna, både till kropp och själ. Att lyssa och att låta lyssnandet – och det vi hör – att få ta plats.

  • Amen!
   Tänker att vi behöver ha några år på nacken, eller personlig utveckling, för att bli varse hur allt hänger ihop och hur det i sanning är att lyssna inåt.

 6. Alltid – finns inga alternativ! Det sköna är att mer och med klara av att sortera en uppmärksamhet som är att se kroppen utifrån, och låta upplevelsen av mig vara helt och hållit mina egna känslor inifrån. :D

 7. Jag har blivit mycket bättre på det. Det är lätt i teorin tycker jag, men när det gäller praktiskt är det så lätt att tänka ”jag ska bara….” även när kroppen säger stopp.

  Skönt att du har reserver. (Samma här. Känns rätt skönt att det är liiite lugnare, men ändå inte den lågsäsong som jag trodde att det skull bli).

  Kramar! ♥♥♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s