stråk av santosha.

img_20161211_145016.jpg

I helgen har mycket rymts in. Både sådant jag helst var utan och sådant jag gärna har mer av. Mest det sistnämnda. Finns äntligen lite luft i kalendern och med det känns det också som att svängrummet inombords är större. Behöver inte fickparkera varje ingivelse jag får eller kompromissa bort det jag allra helst vill göra.

Skurade golvet ikväll och gjorde våfflor på kokosmjölk, kan vara de godaste jag ätit. Inget julpynt härhemma, men stjärnan lyser i  fönstret och ljusslingorna, som hänger året om, glittrar i sina vrår. Någon julstämning söker jag inte specifikt längre, istället tänker jag frid, lugn och ro – och smakrik glögg.

Förbereder mej för Bound Lotus och sitter med mina tankar och känslor inför den sadhana, som ska vara min från och med nu.

I garaget bland vikterna och skivstången fokuserar jag på mångsidighet. Långsamt bygga upp det jag lite kom av mej med under sirapshösten. Älskar känslan när kroppen svarar med drypsvett och urkraft. När något som tidigare var jobbigt känns lätt.

Hämtar dagsljus när tillfälle ges. Bara en liten stund utomhus när solen når över horisonten gör skillnad. Tror att många processer i kroppen mår bättre när naturligt ljus får möta ögat, om så bara i tio fjuttiga minuter.

Ett stråk av Santosha. Banne mej.

Annonser

12 reaktioner på ”stråk av santosha.

 1. Åh, är nyfiken på Bound Lotus! Lockar mig då och då men jag har inte hittills gett mig i kast med den.

 2. Så härligt med den där ”luften”…! :-) <3
  Kram M

 3. Så skönt det låter med allting! PowerNina is back. Kram

 4. Sa åt L idag att det är många promenader som skulle bli oprommade om vi saknat hund. För nu masar man sig ut nästan oavsett vad bara för att man unnar lille rackaren att få springa av sig. Och när man går där så undrar man varför det känns så motigt före när själva promenaden är så underbar.

 5. Låter så skönt. Och bra det där med att hämta dagsljuset. Det behövs ju inte så mycket för att göra skillnad.

  • Förut tänkte jag att det ingen vits man är ute, det är ju ändå knappt ljust… men det GÖR skillnad, om man så bara får en strimma dag innanför ögonlocken :)

 6. Längtar lite grann nu efter att träna mig stark. Nå. Allt har sin tid, snart så :) Och våfflor på kokosmjölk lät ju helt underbart, måste testa! Kram

  • Jag hade inte längtat efter styrketräning ens i det lilla i flera veckor, så skönt att det vände. För det gör det ju med det mesta, det vänder, och jag tror on-off-perioderna har ett syfte.

   Jissus ja, godare våfflor har jag faktiskt inte ätit – och var ju så mycket snällare åt magen än de med vanlig mjölk (min mage reagerar på mjölkprodukter nu igen, tydligen, hej då kvarg!).

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s