inget kommer explodera.

img_20161213_192359.jpg

Något Luciamaterial är jag nog inte. Idag. Kör ansiktsmask istället och en massa Musikhjälpen. Min inneboende julgrinch motades tillfälligt i grind igår, så nu står plastgranen grön och grann i stugan – matchar Musikhjälpens gröna och röda rutor. Dethär är den bästa veckan i december, då jag sätter allt annat litegrann på on hold. Tänker att det är så väldigt lite jag måste och när jag ser inslag och engagemang via glasburen i Örebro, så påminns jag än en gång om hur jävla bra jag har det. Och hur väldigt, väldigt lite jag ska gnälla.

Dethär var också en bra vecka att gå in i min bound lotus sadhana. Jag har snäppet lättare att behålla perspektiven. För det är inte lätt. Det kommer inte bli lätt. Det visste jag. Ändå sitter sinnet där och hickrar förnöjt när jag suckar otåligt med pannan mot kudden. Jag gör inte full lotus och inte når jag mina tår med händerna, utan jag gör liksom om och gör rätt på alla sätt. Jag gör det som en absolut nybörjare (som jag alltid varit, är och kommer vara). Finns ingen annan väg.

Behöver vara varsam med både mina knän, fotleder (alla stukningar genom åren hälsar glatt) och axlar, inte minst min högra. Finns inte utrymme för genvägar och ego. Amen.

Hur det än är och hur modifierad jag än gör positionen nu i början, så är det ingen lek när jag väl går in i den och efter bara någon fjuttig minut känner jag hur delar av mej blir spända som fiolsträngar. Hör mej själv sucka djupt innan huvudet ens hunnit fatta vad jag suckar åt. Det är inte så mycket att kroppen undrar vad jag håller på med, som allt det dravel som plötsligt gnager i huvudet, sinnet och alla transportsträckor däremellan. Wahe Guru bara.

Men så tar jag tag i andetaget, om och om igen, och påminner mej själv om mitt förbannat goda liv och starka kropp. Inget kommer explodera varken i mina domnande armar eller ute på bakgården. Tacksamhet. Vördnad.

Annonser

9 reaktioner på ”inget kommer explodera.

 1. Jag fnissar lite för mig själv när jag läser. Minns ju så väl. Fast jag försökte skynda på och fick ont på köpet. Nästa gång ska jag vara mer varsam.
  Stor luciakram till dig fina! <3

  • Jag har alltid, alltid haft för bråttom med allt. Yogalärarutbildningen och kundaliniyogan i sig, förstås, har hjälpt mej sakta in. Först nu känner jag att det finns en inre broms och inte minst en acceptans att det i sanning inte är bråttom någonstans. Skönt.
   Kram ♥

 2. Ha ha snygg ansiktsmask, jag hoppade nästan till när du kom upp på ”storskärmen”.. Jag som har problem med vänster höft och inte alls har lotus är full av beundran för den kriyan men det är så härligt med Kundaliniyogan att det finns så mycket att välja på. Ja jag älskar musikhjälpen! Lyssnar på radion mest och är så avis på mina kompisar i Örebro som har nära dit. Jag har också ganska nära men svårt att få in ett besök just den här helgen då jag har en workshop. Kram♥

  • Som jag svarat åt Kari här nedan, så har min längtan varit på väg till BL ett bra tag. Har bara inte vågat, faktiskt. Men det var dags nu, på alla sätt.

   Det fysiska är egentligen det jag allra minst funderar kring, jag vet att över tid kommer kroppen öppna upp. Det är den inre resan som känns så spännande att jag är nästan nervös :)

   Kram och så Muskhjälper vi vidare ❤️

 3. Nu har jag googlat ”bound lotus sadhana” och jag är imponerad! Modifierad eller inte, bara att du försöker!

  • Har länge haft liksom en längtan/önskan om en nedskalad sadhana, men som är kraftfull i det lilla. Bound Lotus är en sådan. Utmaning både fysiskt och subtilt. Spännande, läskigt och underbart :)

 4. Du och jag 🙏🏻 Nu kör vi. Allt kan hända. Allt kommer att hända ❤️️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s