#timeout

img_20161227_183805.jpg

Time out i Haparanda, som jag skrev på Instagram nyss. Lite så. Hade lika bra kunnat stanna hemma och bara vara, men det att komma iväg en sväng är ändå guld värt.

Startade inte jättetidigt imorse, så vi fick uppleva en evighetslång soluppgång medan vi körde. Nästan så att när vi var framme i Haparanda började solen gå ner igen. Tänker ibland att vi har superkorta dagar hemma, men åker man hit upp och ännu högre, inser man skillnaden. Vi kallar det kaamos.

img_20161227_130829.jpg

Lite ut och in i butiker, men ingen storshopping. Ingen av oss sådär jätteintresserad. Det jag tycker mest om är att gå i mataffärerna och handla det som inte hittas hemma. Ävenom ekologiska alternativen hela tiden blir fler hos oss, ligger Sverige före. Bästa att få fyllt på skafferiet med schyssta torrvaror.

img_20161227_190733_702.jpg

Efter att vi checkat in, svidade jag om och gick ut i snålblåsten. Längs med älven i tystnaden. Stötte bara på ett par andra friskluftare, annars var det läskigt folktomt. Är det alltid såhär här? Inte ens hemma på vischan är det såhär ödsligt på kvällarna. Har inte övernattat i Haparanda förut, bara åkt hit över dagen eller kört igenom på väg till eller hem från Sverige.

Kanske det bästa av allt. Hänget på hotellrummet. I varsin säng. Var och en med sitt. Dottern och jag. Téet är hett och smörgåsen god. Och inget annat finns att göra än att gotta ner sig i sängen och läsa. Me like.

Annonser

4 reaktioner på ”#timeout

  1. Åh så mysigt det låter, förutom ödsligheten ute. Jag tycker så mycket om när man är tillsammans men ändå pysslar med sitt. Jag väljer allt mer ekologiskt och det börjar bli vettiga priser förutom på kyckling där ligger de efter. Jag och lilla dottern tycker att shopping är slöseri med tid men stordöttrarna älskar att gå i affärer. Kram♥

  2. Ödslighet låter trevligt tycker jag…. Hehe! ;-)
    Kram M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s