sista listan.

ninasinstapics.jpg

#bestnine2016 från min Instagram

Dags för slutspurt. Tar hjälp av Karis lista och tänker att detta får bli mitt terapisamtal om 2016 – ett samtal, som vittnar om att väldigt mycket ryms in i ett liv. Kanske en av de större pusselbitarna jag verkligen anammat i år, att det är fullständigt okej att omfamna allt det jag är. Allt från den yogini jag är till löparen till mamman till min yrkesroll till mitt temperament till…

 

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Inte i det stora vill jag påstå.

Genomdrev du någon stor förändring?
Jag tog inget jättekliv med något, men istället små steg och beslut, så det känns absolut som att jag finjusterat färdriktningen.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Faktiskt inte. Som jag kommer ihåg (hemskt, jag vet).

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?
Njäeh. Jag ger dessutom sällan plats i huvudet åt datum och andra petitesser, finns så mycket annat som behöver rymmas in.

Dog någon som stod dig nära?
Nej.

Vilka länder besökte du?
Hej, Sverige!

Bästa köpet?
Köpte inget som överglänser allt annat. Är verkligen inte den som håller igång köpkraften om vi säger så.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Den uppmuntran jag fått av mina yogalärare. Att de sett mej och förstått mej. Och att de med sin subtila förmåga väglett mej till den yogiska beslutsamhet, som utkristalliserade sig på senhösten. Sat Nam Wahe Guru för det.

Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017?
Meeeera naturupplevelser!

 

Vad önskar du att du gjort mer?
Sprungit mera trail och överhuvudtaget haft flera njutrundor i naturen – kom av mej lite med det i år.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Slösurfat och försökt vara andra till lags (förgäves)!

Favoritprogram på TV?
Hänger inte med i TV-tablån längre. Kollar serier istället. Har sett flera i år, men faktiskt ingen som helt tagit över min själ. Inte sådär som tex. Homeland gjorde i början eller Desperate Housewifes eller Dexter. Påbörjat flera, men sällan orkat till sista säsongen. Ska klicka igång Skam (sist av alla) i helgen och se sista avsnitten av Gåsmamman, som faktiskt är grym! Annars har jag fortsatt tycka om Så mycket bättre och hittat Det sitter i väggarna.

Bästa boken du läste i år?
Böcker är mitt jobb och jag har jättesvårt att plocka ut någon särskild. Jag varvar kriminalromaner med en del fakta och inte minst (kundalini)yogaböcker. Självhjälpsböcker står mej upp i halsen och kokböcker detsamma, orkar snart inte heller med fler tränings- och healthy lifeböcker utgivna av minsta lilla kändis. Se där, blev istället lyft fram vad jag inte satt min tid på att läsa.

 

Största musikaliska upptäckten?
Bara det svänger när jag sätter på radion i bilen är jag nöjd.
Annars är Ajeet Kaurs Haseya helt fantastisk!

Vad var din största framgång på jobbet 2016?
Att jag trivs på jobbet igen och känner att det finns utvecklingsmån och -utrymme för mej.

Största framgång på det privata planet?
Så svårt sånt här, för det känns konstigt att värdera och analysera livet som om det var en prestation. Däremot kan jag tycka att jag fått en massa insikter under året och inte minst bekräftelse på att jag är på rätt väg. Mycket har manifesterats och jag upplever mej mera skarp i konturerna, tillika som allt känns väldigt föränderligt. Flummigt javisst. Jag känner mej alltmer som jag, kort och gott.

Största misstaget?
Att jag inte litade på magkänslan med ett par saker.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag ser det inte så. Det är inte varken eller. Allt finns där.

Vad spenderade du mest pengar på?
Hus- och billån. Jippi. På tredje plats kommer mat och sen upplevelser, som goda stunder på caféer, god mat ute och olika event.

Något du önskade dig och fick?
En brandgul Fjällräven Kånken. Den ska jag nöta på i evigheter.

Något du önskade dig och inte fick?
Fred på jorden, massor av pengar och ett fjäll bakom knuten.
Hehhh…!

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
En helt vanlig dag på jobbet, men på kvällen åt jag ute med delar av familjen. Lugnt, fint och gott.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
En mer stabil sadhana. Jag fick den till slut, nu i december, men innan det var det väldigt spretigt och mitt liv har spretat därefter.

Vad fick dig att må bra?
Skogen, alla vackra himlar som året bjudit på och de relationer, som jag känt mej trygg i.

Vem saknade du?
Ofta min man. Han är bortrest i jobbet i princip varannan vecka och däremellan har vi varit litegrann på olika planeter hela året. Ups and downs. I nöd och lust. Och så vidare.

De bästa nya människorna du träffade?
En fördjupad vänskap med ett par yoginis, som jag uppskattar av hela mitt hjärta.

Mest stolt över?
Min keep up-spirit och att jag tagit mindre skit.

Högsta önskan just nu?
Faktiskt något väldigt fysiskt, mänskligt och ytterst jordiskt. Jag har utformat en strategi och ett par mål i min styrketräning och jag hoppas på att få vara frisk, motiverad och dedikerad så att jag får den utdelning jag önskar mej.
Sen finns alltid de större önskningarna om hälsa, kärlek och fred, men de är liksom uttalade i det tysta och i yogabönerna varje dag.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Bli (ännu) bättre på att disponera min tid och energi. Inte bara go with the flow och klottra kalendern full de perioder då jag känner mej stark – alltid komma ihåg att jag inte besitter några superkrafter, som räcker i evigheter. Verkligen ta till mej mantrat att när jag säger nej, så säger jag ja till vila och ork att göra det jag brinner för, för min egen skull.
Annonser

7 reaktioner på ”sista listan.

 1. Så glad att vi träffades det här året! Och att vi har varandra även om det är för långt bort ibland. Önskar dig allt gott inför det nya. Varm kram och jag snor din lista rakt av!

 2. Kära Nina, TACK för allt du givit (mig) under året som gått genom dina tankar och ord. Jag läser allt, begrundar allt, sparar inom mig det som ger mig extra näring, många stunder av funderande över det lilla, stora i livet. Bläddrar ibland och läser gamla inlägg, det är en skatt du samlat vid det här laget.
  För egen del känner jag mig stark, glädjefylld som en slags grund inombords, accepterande av allt jag tänker och brottas med, det ger mer än det tar faktiskt. En ny beslutsamhet har vuxit fram, upplever mig tydligare och samtidigt som du uttrycker dig, skarp i konturerna, men ändå känns allt föränderligt. Rätt förUnderligt! :) Det är nog vetskapen om att jag vill växa och är nyfiken!
  Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År, varma kramar från mig!

 3. Tycker om att läsa din lista. Hade velat skriva en själv, men orkar inte i år. Väntar in morgondagen och det nya året. Inte så att en förändring sker på tre röda, men vill påbörja något nytt och släppa det som varit.
  Gott Nytt år till dig fina! Vi ses nästa år! <3
  Stor kram

 4. Fin lista och jag hade naturligtvis också skrivit Haseya på det jag lyssnar på, Jag är så glad att du finns här i cyberspace, du inspirerar & det är tryggt med en kundaliniyogi så nära (& ändå långt bort). Kram♥

 5. Alltid tack, stort tack, för era ord!
  Ibland får jag bara inte till något svar ♥

 6. Mer naturupplevelser och äventur;
  Du får boka in Åre i slutet av juli, tillsammans med mig, Ida och Mari? (Ja, ja??) :-D

  Kram M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s