som en charterresa i yogaland.

Egot är duktigt på att spela spratt. Nästla sig in i sådant det inte har att göra med. Det håvar in lämplig information och gör vad det vill med den, oftast något annat än den var tänkt att användas till.

Som när jag för tusende gången möts av mina egna, gamla tankar om hur min yoga borde vara.

Mitt egna dömande av mej själv. Hur tankarna plötsligt finns där om att jag ju borde göra mer. Åstadkomma något mer konkret. Vara tydligare med mina mål i yogan. Jobba med min hålfot, förfina min sträckning här och linjering där, ta hjälp av en tennisboll. Göra det och det. Plussa på. Och har jag inte gjort för lite bakåtböjar senaste tiden.

Tack, men nej tack. Jag gör så gärna min uppmjukande sekvens och min bound lotus. Bara det. Bara. Endast.

Aldrig någonsin tidigare har jag upplevt min sadhana så komplett som nu. Oavsett vad egot säger. Aldrig har jag både haft så lätt att sätta mej på mattan och samtidigt upplevt en så djupliggande, smärtsam beröring som nu. Inte heller har jag tidigare upplevt hur de fysiska motpolerna, påfrestning och lätthet, ryms in i en så liten, stor asana som bunden lotus.

Det är som att allt är nytt, men ändå så väldigt hemtamt. Som att ha kommit fram till en plats jag inte vetat om att jag färdats till. Vågar knappt tänka, och behöver det inte heller, på vilka platser bound lotus kommer föra mej till ännu. Som en charterresa i yogaland.
Sat Nam.

Annonser

12 reaktioner på ”som en charterresa i yogaland.

 1. Bound lotus är inte så bara, som vid en första anblick. Den är fullkomlig. Där finns alltid mer att upptäcka.
  Sat Nam <3

 2. Charterresa i yogaland:). Det finns ju så mycket och välja på i kundaliniyogan att man kan bli alldeles snurrig (fast så mycket som inkluderar fötterna har jag inte hittat). Just nu har jag fått för mig att göra nabhi kriya, ok ena dagen och nästa hatar jag den… Kram♥

  • Säg inte annat! Ett rejält smörgåsbord! För egen del tänker jag att jag mumsat från bordets alla hörn såpass länge nu (inkluderar även all yoga innan KY) att det är dags för ett smalare spår. Sen ser jag vart det leder. Spännande. Sat Nam och Nabhi kram ;)

   • Jag tror att smala spår är bra och nödvändiga, jag vet att jag snart kommer att få en 90 dagars i läxa. Man kan ju bara göra en enda kriya hela livet och ändå vara en fullgod kundaliniyogi, tror jag.. Kram

 3. Word. Inget att tillägga mer än att jag har samma upplevelse 💥

 4. Åh, jag tänker på det där med konkreta yogamål ibland. Speciellt om jag seglat in på nån instagram-yogis konto. Att armbalansera mer, eller andra fysiska saker. Och nu undervisar jag tre klasser i veckan, och parallellt med de klasserna kan jag längta efter att yoga så många olika kriyor varje vecka – fler fler fler mer mer mer. Men så kommer jag till sans igen. Jag är en lärare så jag lär ut, men min egen praktik är något annat. Den bara går dag efter dag efter dag efter dag. <3

  Och tack för allt du bloggar. Jag lär mig massor av dig, fortfarande! Men hur ska jag göra för att kunna kommentera utan att logga in på facbeook, twitter eller wordpress? Skulle vilja kunna lämna min bloggadress istället :D

  • Precis så! Jag känner så igen mej – att vilja för mycket, hela tiden och ändå känna att allt bara nafsar en i hälarna. ”Det var värre” förr :) men jag får fortfarande vara aktsam på det, särskilt när jag tränar såpass mycket som jag gör så tänker jag, ärligt, att jag får den ytterst fysiska biten utanför yogamattan och istället kan gå inåt på ett annat sätt i yogan.

   Och tack för dina ord fina ♥

   Hm, vet inte riktigt – du har alltså inte din blogg i WordPress? Isåfall länkas det ju automatiskt dit när du loggar in med den e-adress du har kopplad dit?! Men jag kan kolla om jag på något vis kommer åt ”kommentarsvarianter” på min admin-sida.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s