hej från favoritmöbeln.

img_20170119_200358_110.jpg

Om det är något jag tar ytterst allvarligt så är det  v i l a. Verkligen inte göra någonting. Inte bara gå en liten promenad. Inte bara göra några armhävningar. Inte bara köra några rullningar över foamrollern. Nej, enbart ge håret en oljeinpackning, torrborsta hela kroppen och massera den med varm olja. Sedan värma allt som eventuellt fortfarande är lite fruset under en varm, lång dusch.

Det stormar idag, igen, och jag har varit alldeles tung i huvudet och virrig i tankarna. Planen var styrketräning, men redan i morse visste jag att idag är det vilodag. Det är så tydligt numera, jag behöver sällan fundera om det är latmasken som talar eller om det är kroppens sanning. Dagar som idag handlar noll om att smita undan. Allt handlar om hundra procent omhändertagande.

Formen går ingenstans, tvärtom. Känslan när kroppen får skön behandling och sedan luta sig tillbaka i sin favoritmöbel, betalar sig alla gånger tillbaka med ny energi och ork. Jag har så mycket dålig erfarenhet av gå på:andet, när förkylningarna börjar avlösa varandra, nattsömnen blir orolig och märkliga skador kommer smygande. Jag går så mycket hellre i off mode ett par dagar, än tvingar mej till prestation. Desto mera kraft finns när jag är tillbaka under skivstången eller i löpskorna.

Blåsig dag, som mojnar till kvällen. Åtminstone inuti.

Annonser

6 reaktioner på ”hej från favoritmöbeln.

  1. Så skönt! Njut i raggsockorna!

  2. Känns fånigt ibland när jag ska kommentera hos dig, bara nickar instämmande och tänker jamen så är ju jag också, så gör jag också. Men så är det. Och vinden inuti dras igång av den utanför. Pliis sluta blåsa nu!

  3. Sat Nam och så bra att du skriver om detta då jag ibland fuskar med vilandet. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s