en helt raw dag!

img_20170121_110218.jpg

Jag vill ha varm mat, det mår min kropp bäst av. Min konstitution tarvar värme inifrån annars fryser jag och min matsmältning fungerar dåligt. Egentligen bara riktigt varma sommardagar, som jag kan känna att jag vill ha en kall, matig sallad och med sallad menar jag såklart mer än gröna blad och gurka. Jag hör definitivt inte till dem som klarar mej på en fil och smörgås till lunch.

Raw food har jag inte gått igång på nångång. Har testat, men inte varit desto mera nyfiken. Det är trots allt mat, som min kropp inte riktigt varken vill ha eller klarar av. Men. Jag vet också att varierad kost är the shit och när nu äntligen en kortkurs i raw food blev av i byn, så ville jag såklart vara med.

img_20170121_170315.jpg

Ila har jag haft en crush på ända sedan jag träffade henne för första gången. Hon driver konceptet och bloggen Morotsliv och håller kurser kors och tvärs i Svenskfinland. Så härlig tjej och otroligt inspirerande. Ser framemot lite roligt samarbete, som jag inte kunde låta bli att spåna på medan vi slice:ade grönsaker idag.

Vi gjorde vårrullar, jordnötsdressing, lasagne, spaghetti, äppelkaka, lakritsbollar, chokladmousse och lite till. Allt med ekologiska råvaror, färggranna grönsaker, superfoods, bär, nötter och frön.

img_20170121_170354.jpg

img_20170121_170626.jpg

Jag vet inte, men det känns som en helt annan energi i hela rummet när ingredienserna är rena och råvarorna schyssta. Trevligare att handskas med, doftar fräscht, smakar piggt och alla färger gör en glad. Lättare att vara och andas helt enkelt.

Så gott!

Det är en helt annan mättnad av denhär sortens mat. Inte samma bukfylla, som en motsvarande ”vanlig” måltid skulle ge. Inte heller tröttman och äckelkänslorna (ärligt, ja) man får av en sockrig och gräddig efterrättsbuffé. Mätt på ett bra sätt.

img_20170121_170449.jpg

Så ävenom jag saknade en varm soppa och så, så känns det bra i kroppen. Det är härligt att äta bra mat helt enkelt! Att välja några raw måltider i veckan kan jag absolut tänka mej, nu när Ila dessutom berättat mer lättfattligt om tänket och visat hur smidigt det faktiskt är med raw.

Nu är jag än mer inspirerad att ta itu med de sista bitarna i min mat. Över tid och särskilt i höst har jag reviderat en hel del. Det jag äter idag påminner inte ens om det jag åt för tio för sedan. Det är en rätt spännande iakttagelse, som dessutom fått mej att må Så Mycket Bättre.

Annonser

2 reaktioner på ”en helt raw dag!

  1. Läser ikapp, och så härligt det ser ut, även om jag också vill ha/behöver varm mat så är rawfood ett bra komplement, det enkla och rena som kroppen mår bra av. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s