mindre lullull.

img_20170116_162609.jpg

Jag kan verka stor i orden, lite kantig och onödigt rak. Det är både en last och en gåva. Innan yogan levde jag i tron att jag var hård och fyrkantig alltigenom. Att det var sådan jag var. Idag vet jag att mycket var yta och ett skydd så att ingen skulle se mjukheten inuti. Komma åt det sköra. Såra. Skada.

Idag vet jag vad det kostar att stänga inne. Alltför väl. Det är inte värt att låsa om sig så hårt att det mjuka i mej inte har möjlighet att möta an det mjuka hos någon annan. Många år har det tagit att komma till idag, då jag istället använder mina styrkor att bita ifrån och stå på mej för att skydda när det behövs – inte bara mej själv, utan också andra. Men alltid på det klara med att jag verkligen inte är sten inifrån ut. Långt ifrån.

Sedan är jag inte den som går runt gröten i onödan eller sopar under mattan, jag begriper mej inte på sånt. Jag spelar med ibland (alltmer sällan), men jag tycker inte om det. Jag tror inte på det. Jag tror på rakhet, ärlighet och tydlighet. Det betyder inte att skriva sanningar på folks näsor, vara elak eller prompt behöva skrika ut sina åsikter, utan det innebär att inte kompromissa med det autentiska. Vem är jag om jag vänder kappan för varje person jag möter och vem är jag om jag inte vågar vara mej själv?

Det blir bara mindre lullull i allt jag gör. Ändå har det aldrig varit mjukare inuti och omkring mej. En helt märklig insikt. Jag tycker om det. Det är så mycket lättare att andas och existera.

Annonser

10 reaktioner på ”mindre lullull.

 1. Så fenomenal blogg du har, me like :) har sträcktläst den nu.

 2. Det är konstigt att många förväxlar rakhet med ilska i vårt land. Många kan inte hantera det raka utan de vill ha det där lull-lullet. Det betyder självklart inte att man slänger sina åsikter till höger och vänster men att man däremot är äkta och ärlig när det krävs och behövs. Heja oss!

  • Precis! Inte sällan som jag möter höjda ögonbryn pga/tack vare min rakhet, men allt oftare märker jag hur det river murar på ett bra sätt!
   Keep up oss :) ♥

 3. Bra skrivet!! Det kändes nästan som om du skrev om mig:)

 4. Känner igen, ibland känner jag mig för rak och för ärlig och då kan man upplevas som hård. Sen är jag sådan som inte vill välja sida utan försöka förstå båda parter.. Med åldern/yogan har jag blivit mer trygg i mig själv och väljer oftast att inte diskutera sådant som inte är livsviktigt. Det är inte så viktigt att ha rätt längre eller att försöka ändra någons åsikter. JAg gillar ditt skrivande nu! Kram

  • Jag brukar säga och tänka att jag är lite för diplomatisk för mitt eget bästa, TROTS att jag verkligen arbetar för att inte svänga varken kappan eller sopa något under mattan. Svår matematik ibland :)
   Och ja, jag drar mej faktiskt hellre undan idag, särskilt i sammanhang där det i sanning inte gör varken till eller från att jag har en åsikt. Amen.
   KRAM och tack för dina värmande ord ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s