våga vara och våga stå emot.

img_20170207_174517.jpg

Att jag swishar tomt i min kalender för att ha tid till mina hjärtesaker, apropå mitt förra inlägg, hänger också ihop med att jag väljer vad jag sätter min energi på. Jag har skrivit om det förut här. Jag vill och behöver inte sätta min energi på allt som kommer i min väg. Faktiskt får jag lust ibland att skrika ääääh, blunda och sätta för öronen när jag ställs inför något som inte kunde intressera mej mindre.

Som yngre duktighetsprinsessa var jag himla rädd att tacka nej och drogs alltför lätt in i sammanhang, som sen sög musten ur mej. Jag kunde absolut inte erkänna att jag inte var intresserad. Det har tagit decennier att våga säga nej tack, men jag är inte intresserad.

Jag har också sagt förut hur sjukt jag tycker samhället är idag. Fyrkantigt, härsket och livsnjutarhämmande. Att det är smått skämmigt att ta sig friheten att tacka nej, inte vara intresserad eller vilja högprestera. Jag vill verkligen inte vara mitt i smeten med någonting, inte ens med yogan. Jag önskar mej det mindre formatet i nästan allt numera. Små cirklar, små sammanhang. Jag är nöjd med att cykla till jobbet, cykla hem igen och kunna släppa taget om det. Karriärstegen använder jag som växtstöd för klematisen.

Jag är liksom inte intresserad av så mycket. Jag trivs bäst under min korkek. Intryck och input gör mej stirrig och blåsig inuti. Att bara vara hemma när mej allra mest. Det låter så tråkigt, så andefattigt. Men det är inte det. Allt jag behöver finns inom räckhåll – vännerna och sammanhangen, som håller elden levande. Jag har min yoga, min styrketräning och skogen – till det behöver jag inte sjuttioelva outfits, senaste pulsklockan eller dyraste gymkortet. Jag tränar hela tiden på att konsumera mindre must have-grejer.

Nej, jag försöker inte beskriva en glansbild. Jag försöker beskriva min integritet. Något jag väldigt medvetet och hårt arbetat med att förstärka. För jag kommer inte ifrån att det tar en del guts att vara kärringen mot strömmen i mycket, men det är värt att våga säga nej, våga vara ointresserad och våga stå emot när något prackas på en. Jag tänker också här på min dotter och hur det är att bara ha ett barn. Eventuellt är det lite räkmacka att inte ha tre till att ta hand om, med allt vad det innebär, men jag hade redan när hon föddes en inbyggd föreställning om att hon ska hänga med och vara en individ, inte bara ett barn. Vi har inte skyddat henne från livet och vi har definitivt inte curlat. Idag har hon vuxit upp till en alltmer stark person, och för mej har det varit och är livsviktigt att jag levt som jag velat senaste åren och inte kompromissat bort mej själv. Jag hoppas att jag kan vara en förebild, nånstans hos henne, så att hon inte heller väljer bort sig själv i förlängningen.

Ju mer jag går inåt i mina tankar och känslor, desto skarpare blir konturen kring hur oerhört viktigt det är att ta reda på vem är jag och vad vill jag. Vilka är mina hjärtesaker. Vad vill jag sätta min energi på. Vad håller min eld levande. I vilka sammanhang behöver jag lära mej att säga nej tack, jag är inte intresserad och när jag gör det, tydliggöra för mej själv vad är det jag istället säger JA! till.

Annonser

11 reaktioner på ”våga vara och våga stå emot.

 1. WORD
  AMEN
  WAHE GURU
  Jag skriver under!

 2. Du kan inte vara en bättre förebild än när du följer ditt hjärta som du gör ❤️ Wahe Guru, Sat Nam och Namaste. Blir glad när jag läser för det kunde varit jag som skrivit det här. Igår tänkte jag; va tråkig jag har blivit! Men det är ju inte tråkigt. Det är sant. Kramar

  • Tack för de orden, de behövde jag få höra ❤️ Kände mej lite too much när jag skrev, men det skulle tydligen ut! Kram yogasyster!

 3. Klokt och insiktsfullt. Jag nickar igenkännande till en hel del i din text. Fortsätt värna om dig själv. Kram

 4. Så fint beskrivet och starkt! och man vill ju vara en förebild för sina barn, det brukar jag tänka på när jag är iväg och undervisar och inte är en bullmamma där hemma så mycket. Kram♥

  • Precis! Min mamma valde i princip bort sig själv, jag vill inte ha det så och vill inte förmedla det tilm min dotter.
   Kram och tack ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s