bright light.

Tröttvecka. Den veckan. Hormonveckan. Viloveckan. Noll inspiration veckan. Också en vecka där kvällarna inte riktigt varit så lugna och fina, som jag vill ha dem när kroppen (och huvudet!) helst bara lekte sömnig katt på en solfläck på golvet. Solen ja, den har bara dånat och dundrat rakt in i ögonen – hur ljuvligt som helst, men jag behöver knipa ihop ögonen och vara varsam med mej. Bright light, bright light.

För mej gör det helt klart ont när knopparna brister om våren. När ljuset återvänder och allt blir så synligt, skarpt och omöjligt att värja sig mot. Jag vill verkligen att det ska vända och att de mer skonsamma årstiderna tar vid, men konstrasten mellan midvintermörkret och vintersolen som brakar ner över iskristallerna är inte nådig.

Måste. Köpa. Solglasögon. som jag kan ha när jag rör på mej ute. Ogillar överlag (sol)glasögon, hör antagligen till samma kategori som att jag inte gillar att ha något på huvudet. Men ett par lätta träningssolglasögon står högst på listan nu just. Vill inte ha den värsta sortens huvudvärk/migrän, som brukar kunna slå till om jag pinat mej för länge i starkt solljus. Det är inte värt att behöva betala surt för några nypor frisk luft.

Annonser

6 reaktioner på ”bright light.

  1. Ja tänk som man längtar efter ljuset och så när det väl kommer så vill jag bara dra något mörkt över huvudet. Allt blir fult, allt syns och jag kliar inuti. Och känner samma som du med både solglasögon, glasögon och hörlurar. Jag vill inte! Men ibland är det bra :) Hälsningar från en avig.

  2. Usch då här känner jag igen tröttveckan och hormonveckan får kanske lägga till en stegrande fullmåne också. Snart vänder det. Stor Kram

  3. Känner igen mig. Längtar efter ljuset! Ändå känns det lite märkligt när det håller på att ändras..

    Kram M

    • Vaaarje år :) Lika förundrad jag brukar vara över att vintern faktiskt tar slut, lika förundrad är jag över hur ljuset kan vara så ljust :D
      Kramisar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s