skruttvecka, mysprutten och jordiska ting.

b_2

Det har varit en skruttig vecka. Vår ena hund, mellanhunden på sju år, har visat sig vara sjuk. Nångång i höstas märkte vi att något hade ändrat med honom, han visade tecken på stress och var lite personlighetsförändrad. Det kom liksom i skov, utan att kunna förklara det bättre. Nu i början på veckan kraschade han helt igenom och gick på tusen övervarv, rusade bara runt runt, skällde och flämtade. Tills han började krampa. Eländes elände. Vi trodde han skulle stryka med. Så hemskt med allt det okontrollerade. Och att han helt slutade sova. Vaken dygnet runt. Usch.

Tumör? Infektion? Trauma? Ingen vet.

Men så började medicinen bita. Sakteliga. Kanske att nån bakterie i hjärnan ger med sig. Kanske att en infektion drar sig tillbaka. Vi vet inte. Men han sover äntligen. Vilar. Och trots att han fortfarande får okontrollerade ticks, så är han sig mer lik. Han kanske inte blir helt frisk igen, men han är en liten mysprutt så bara han mår bra och inte har ont, så får han gärna vara kvar hos oss några år ännu.

img_20170223_200246_653.jpg

När någon är sjuk, om det så är en tvåbent eller en fyrbent, så ställs allt på ända. Hela jag försätts i undantagstillstånd. Jag får knappt ner någon mat och jag sover dåligt. Att ens tänka på att utsätta kroppen för ansträngning finns inte. Men så igårkväll när allt lugnat ner sig och mysprutten allt oftare låg ihoprullad som en liten boll och snusade lugnt, så sänkte sig pulsen äntligen.

Eftersom jag fick hämta ut nya trailskor på posten igår och snön vällde ner, så kändes det som menat att jag skulle ut och springa av mej veckan! Kopplade fast yngsta hunden och vi galopperade som galningar i snövirvlarna, snoret och mascaran rann, men det var så jävla skönt. Skorna har jag trånat efter länge, men först nu hade de gått ner såpass i pris att det kändes rimligt. De satt som gjutna, sådär som bara Merrell (extremt icke-sponsrat inlägg) gör på mina fötter. Me love att de har inbyggda gaiters, så jag slipper få grus och snö i skorna.

img_20170224_092844.jpg

Och så investerade jag i nya vandringsskor också, en lättare variant då jag inte kan med styva, klumpiga doningar. Ibland är det bara att blunda och köpa – det händer alltmer sällan, men desto mer uppskattat när man verkligen behöver något och satsar det lilla extra när det är dags. Nu slänger jag med gott samvete mina utslitna, håliga och nedtrampade.

Så att. Det är som att allt rymts in denhär veckan. Allt från bottenskrap till nya kängor. Lifvet.

Annonser

13 reaktioner på ”skruttvecka, mysprutten och jordiska ting.

 1. Å eländes elände! Finns inget värre än när djur eller barn är sjuka. Förstår precis. Massor av Kramar1

  • Taaack! Ja, eländes elände är de ord som bäst beskriver dagarna som varit. Jag vill ju helst packa ryggan när någon är sjuk, vill liksom inte vara med om det! Därför SÅ skönt att han repar sig i alla fall, DET trodde nog ingen av oss i början på veckan. Puhhh!
   Kram!!

 2. Och så en stor varm fredagskram på det ♥️☺

 3. Stor KRAM från hjärtat! ❤

 4. Men åh. Skönt att medicinen verkar fungera! Inte lätt när någon medlem i familjen är sjuk, människor eller djur.
  Skorna var underbara! Båda två! Kram kram

  • Jag har alltid haft och kommer alltid ha svårt för sjuka djur. Det är något som suttit i sedan jag var barn. Jag vill bara springa bort och slippa se – det finns alltså inga veterinärambitioner i mej ;)
   Tack ♥♥

 5. Fy sjutton! Vad jobbigt, hoppas han blirfrisk. Superjobbigt det där. Kram ❤

 6. Åh så hemskt med så sjuk hund, hoppas på ännu mer bättring! Jag älskar också Merell fast jag mest mysgår i mina. Kram kram

 7. Förstår precis, hemskt när någon är sjuk som inte kan berätta vad det är för fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s