ansvarstrött.

img_20170228_081635.jpg

Jag har varit ansvarstrött ett tag. Planeringstrött också. Jag som annars tycker så mycket om att ta tag i saker, organisera, arrangera och få i hamn. Nu vill jag helst bara sitta i båten och slippa ro. En känsla, som inte varit helt lätt att erkänna för mej själv.

Nu har jag en del på gång närmaste veckorna, både yogiskt och annat, men jag har satt en stor punkt i min kalender efter en viss vecka och jag tänker vara benhård med den. Inga extra yogaklasser. Ingen spikad sommaryoga. Inget lovande till höger eller åtagande till vänster.

Jag är inte utmattad eller vidbränd, men jag är ansvarstrött. Tröskeln att öppna mailen är högre och det är trögt när jag ska planera pass. Jag kommer rodda i hamn de workshops jag har på gång redan, samma gäller den träningsdag jag varit med och planerat, samt medverkar i, men inget nytt ska plussas till. Vårveckorna ska sakteliga få plana ut i mer skön ansvarslöshet, helt enkelt.

Det liknar inte den sedvanliga trötthet, som brukar smyga sig på i slutet av vårterminen. Jag har haft dethär med mej sedan sent i höstas nångång, men skickligt tittat bort. Vet ju att det hänger ihop med behovet av input och vägledning för egen del. Hänger också ihop med behovet att dra mej undan litegrann – det växer. Lusten att logga ut och logga inåt istället. Skapa egen tid i min yoga. Skapa utrymme för meditation två punkt noll. Det är liksom dags nu, och då behöver jag mera space och jag behöver krasst slippa tänka på ansvar för andras skull.

Jag vet också att allt går i cirklar. I perioder behöver vi dra oss undan, medan vi i andra dansar glatt mellan klassplanering, anmälningslogistik och inspirationsöverflöd. Den dansen dansar jag inte nu.

Annonser

8 reaktioner på ”ansvarstrött.

 1. Jag blir beslutstrött ibland, när jag har bestämt för mycket på jobbet. Då vill jag gråta när Torkel frågar om jag vill ha en kopp te, eller om han undrar vad vi skall göra ikväll. Ibland fattar jag bara beslut när jag har betalt för det.

  • Beslutstrött! Exakt! Det är också så bra beskrivet. Känner extra mycket igen det från min utmattning, då jag kunde kollapsa av att behöva välja mellan två olika sorters mjölk. Brukar se det som en liten varningstriangel när jag får svårt att ta enkla beslut – då är det dags att se om mitt hus och vila.

 2. Ta hand om dig och vila fina du. Ta vara på den lugna tiden.
  Kram ❤

  • Tack det ska jag. Tack och lov för ljus och den gnutta vårpigghet som ändå finns nu, ävenom det gör ont när knoppar brister ;)
   Kram ♥

 3. Känner igen så väl. Gjorde min sista tisdagsklass i veckan och även om jag alltid får energi av att undervisa så känns det lyxigt med en dag där jag kanske kan få in lite mer tid i egen yoga eller i skogen. KRam

  • Det är så lätt att fylla på saker när det är roligt och givande, fast man vet att vila och luckor i kalendern också behövs. Man får släppa taget lite, helt enkelt, och lita på att man tar rätt beslut.
   KRAM

 4. Jag tycker att du är väldigt klok. Och jag får intrycket att du verkligen känner dig själv, för att i tid läsa av sig och klara av, ja våga, säga Nej och logga ut är stort. Det går i vågor. Eller cykler. Som föder varandra i bästa fall.
  Må så gott & kram till dig.

 5. Ping: och hela ansvaret är mitt. | yoga ♥ löpning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s