starka girls.

img_20170311_125822.jpg

Jag har fått vara med på ett hörn och planera en träningsdag för kvinnor här i byn. Har länge lobbat för träning, som inte kräver überkoordination och att man fixar komplicerade stegserier. Jag hör till dem som vill träna. Inte gråta över att jag har femton vänsterfötter. Massor av träningsår har gått i spillo då jag inte hittat alternativ till stepbrädstango och zumba.

Nånstans finns fortfarande en märklig uppfattning om att kvinnor inte hör hemma bland fria vikterna eller att träningen ska vara kvinnoanpassad (vad nu det är). Bullshit. Träning är och ska vara individuell, oavsett kön. Jag har aldrig kunnat identifiera mej vid gruppträning där man svassar omkring i helt hopplösa stegserier, hoppsasteg och tjoande. Förlåt, jag raljerar lite, men så kändes varje aerobicpass (jo, jag är dinosauriegammal) för mej när jag växte upp. Fram till för ungefär sju år sedan. Då öppnade sig en tidigare stängd träningsdörr. Tackgodegud.

img_20170311_095520.jpg

img_20170311_104445_1.jpg

Idag. Träningsglädje rakt igenom. Trettiotalet starka kvinnor. Glada kvinnor. Härliga kvinnor! Vi har svingat kettlebells. Vi har övat på vårt löpsteg tillsammans med Eric. Vi har svettats. Vi har skrattat. Vi har ätit gott. Vi har gjort burpees och otaliga knäböj under Bellas ledning. Och jag har fått dela med mej av min kärlek till rörlighetsträningen och yogan. En. Så. Bra. Dag.

img_20170311_135250.jpg

Nu är jag skönt mörbultad och trött, men nöjd. Nyinspirerad och än mer motiverad. Och barnsligt glad att träning blivit en så viktig del av mitt liv, tänk, hon med de femton vänsterfötterna kan träna i grupp utan att gråta.

Annonser

7 reaktioner på ”starka girls.

 1. Yeajj!! Så glad jag blir för din skull!! Vilken glädje att få dela det du brinner så starkt för!! Bra jobbat av dig. Kram!

 2. Det där hade jag behövt få vara med på. Och se för all del inte Paolo Robertos lilla film som Karin BJ delat om du vill ha kvar sinnesfriden :) Han säger att yoga kan vara ”mysigt” för oss kvinnor som kanske börjar yoga pga” brustet hjärta”. Den fick igång mig rejält! (apropå kvinnoanpassat)

  • Nu ska jag verkligen anstränga mig för att undvika det där, vilken i***t!

  • Ja!! Hade varit mer än roligt om du varit med :)

   Haha, ja, jag kollade Paoloklippet och tänkte bara att… ”nejnejnejneeeeej, nu gör du bort dej!” Han är som han är herr Roberto, gillar hans raka rör överlag, men ända sedan han började basunera ut sin yoga så har jag stängt öronen – det blir… fel? !!!

   #träningsfeminism ♥

   KRAM!

 3. Låter som en fantastisk dag och ett härligt upplägg! :-)

  Säger som dig. Träning och koordination – Why?? Har testat både step och zumba och känner mig sååå sämst! :-(

  Kram M

  • Ja usch och alla som bara, nämen det är så lätta stegserier… hahhhh! Har inte upplevt sådana ännu!

   Vill jag få upp pulsen och konditionen så springer jag, allt annat är mest bara obekvämt.

   Kramis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s