det är dags nu.

img_20170314_180838.jpg

Det har lättat. Det är liksom inte sugproppar, som tar fast överallt, utan allt flyter bättre på. Fortfarande står mars mej något upp i halsen, men faktum är att en del saker inhiberats och annat har flyttat på sig, så det finns luft. Luft att andas. Jag har också sagt det rakt ut, när det behövts, att jag inte tar på mej något extra i vår. Inte i något sammanhang.

Inför de två senaste somrarna har jag liksom krupit över mållinjen till semestern. Jag vill inte ha det så. Och då lever jag ju ändå inget superstressigt liv, men tydligen är min tröskel otroligt låg. Därför bromsar jag redan nu. Känns lite som att jag fått nog av allt och att jag nu på riktigt tar tag i allt prat jag haft genom åren om att man måste ingenting.

Nu ska jag inte släppa allt jag har för händerna. Inte heller stänga in mej i skafferiet. Eller dra ur kontakten.

Men jag tänker att allt det inrutade, som ett heltidsjobb utgör, behöver en rejäl motvikt. Jag behöver motvikt. Jag har inte möjlighet att packa rinkkan och dra iväg på långvandring närhelst jag vill. Jag kan inte heller göra precis vad jag vill av mina dagar och bara gå på kreativitet, lust och passion. Hur gärna jag än ville sälja allt och leva som nomad närmaste åren, så finns det vissa ståldörrar som står emot mina allra vildaste fantasier.

Men jag kan ha vardagsäventyr. Njuta av att inte ha en fullproppad kalender.

Det är dit jag strävar.

Redan nu känns det i kroppen. Och huvudet. Den lite pirrande känslan av frihet och vingar, som försiktigt börjat röra på sig. Jag blåser dammet av planer jag haft sedan länge, inga storslagna, hejdundrande, utan sånt som kan göras här & nu. Sånt som jag uppskattar mest av allt – när det är enkelt, tillgängligt och inte kräver investeringar i miljonklassen, varken i pengar eller energi. Det är dags nu. Slut på sparlågor och ska bara…

Annonser

7 reaktioner på ”det är dags nu.

  1. Heja dig! Sträck på vingarna bara! :)

  2. Så insiktsfullt. Var rädd om dig :)

  3. Säger ja till vardagsäventyr! Låter skönt och fullspäckad kalender tror jag ingen mår bra av. Kram från been there done that 😁

  4. Härligt när man vågar säga nej. Jag känner igen mig!
    Kramar ♥♥♥

  5. Låter härligt med vardagsäventyr, hoppas att vi får följa med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s