what a bliss.

img_20170319_163326.jpg

Det har varit intensivt senaste dagarna. På ett bra sätt. Bilden från i torsdags då jag och en kollega satt i skolbänken hela dagen. Jag berättar sällan om mitt jobb, jag jobbar alltså på bibliotek, men har medvetet hållit det lite utanför bloggen. Dels har jag inte alltid trivts så himla bra, dels vill jag inte att mitt jobb ska ta för mycket plats. Idag mår jag väldigt mycket bättre i min arbetsroll och har möjlighet att förverkliga hjärtesaker även inom min profession, men jag stänger dörren omsorgsfullt bakom mej när jag går hem om dagarna. Det låter kanske lite sorgligt, men det är absolut inte det. För mej är det en seger och glädje att jag har kommit så långt att mitt jobb är ett jobb är ett jobb.

Hursomhelst. Jag var ledig i fredags och är det imorron också. En välbehövlig långhelg. Korkade ledigheten i skogen. Naturligtvis. Nu har skidspåret blivit till is och slingrar sig som en vit orm genom blåbärsriset. Det är något särskilt med att springa på vitt, hårt underlag – ljudet och känslan är ljuvlig, rent ut sagt.

img_20170317_100812_015.jpg

Mina nya trailskor funkar inte alls på is, men jag har krupit till korset och utrustat mej med broddar. Värt! Nu är det bara att trycka på.

img_20170319_114028_154.jpg

Lagom snygg också med pannbandet högt upp i pannan och Bits på näsan. Men hur njutningsbart är det inte nu! Nu när systemet hunnit lite ikapp och solen inte skiner rakt genom huden längre och bränner hål på skör, trött vinterenergi.

1489933722739.jpg

Resten av vintern ruskade jag av mej i Vasa på fredagkväll och igår. Viveka höll en workshop medan solen gick ner i fredags och jag bara nynnade inombords. Omkring mej fanns bekanta yogisar, men också sådana som för första gången mötte kundaliniyogan. Jag älskar föreningen. När allt och alla samsas kring teknikerna, och det faktum att det är ingen skillnad om du är yogautrustad sedan tidigare eller helt ny.

Jag har ju haft ynnesten att vara med litegrann på yogalärarutbildningen, sedan den körde igång för snart fyra terminer sedan. Två år går fort. Jag har fått betrakta de blivande lärarna lite på sidan om och jag har fått uppleva hur energin gått från spretig till sammanhållen och stabil. Igårmorse på sadhana växte nynnandet inuti till sång, till stolthet och rördhet. Det är vackert.

20170319_094404.jpg

Och att få träffa Viveka och Eleonor igen. Prata, skratta och dela. Tror vi tog skrattrekord på lektionstid igår! Så mycket igenkänning och beröringspunkter när ämnet är ayurveda möter yogan. Alla tokigheter, alla typer av situationer som när en Vata ska resa med en Pitta eller hur en Pitta reagerar när hon inte får mat i tid. Om jag älskar yogans kvalitet när det kommer till förening och gränsöverskridning, så är det också stort älsk på takhöjden. När allt får vara med, skrattet, gråten, alla frågor, fnisset, magkänslan, ilskan… rubbet.

När allt får vara med, så hittar allt också sin rätta plats. Till slut. What a bliss.

Annonser

10 reaktioner på ”what a bliss.

 1. ”Vanliga” trailskor brukar sällan bita bra på sånt underlag. Springer man där det är riktigt halt (is, spång, stenhällar m.m.) är metalldubbade skor grymma!!
  Men skönt att du kunde komplettera. :-)

  Kram fina du! <3

  • Mina gamla Merrelltrailisar (jaja, nyord) bet rätt bra, de var mjukare i sulan. Är militant motståndare till dubbskor, haha, inte haft ett enda bekvämt par på fötterna ännu, men klarat mej finfint utan ändå. Pissdyra är de också :/ i relation till hur många gånger de är i användning. Tuuur det är​ gröna stigar snart!
   Kram!!

 2. I sanning what a bliss! Så glad för din skull ❤️ På alla vis. Kramar

 3. Härligt!!! Stor Kram

 4. Lovely, skulle så gärna vilja träffa Viveka. Hon var med i någon podd som jag bara sög i mig och jag hoppas på att hon har något nära mig snart. Kram

 5. Det låter ljuvligt! ”När allt får vara med” – det gillade jag. <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s