mahan kirn & min bound lotus.

IMG_0290

Jag har precis klivit av yogamattan efter en online workshop i bound lotus med Mahan Kirn herself. Har i några veckor medvetet bett om vägledning och jag blev inte ens förvånad när workshopen dök upp i mitt flöde. Bara att anmäla sig och bara att bänka sig på yogamattan.

Workshopen gick via en tjänst som heter Zoom och vi som deltog såg varandra, liksom Mahan Kirn. Inte ett enda tekniskt strul under de två timmar vi tittade, lyssnade, fick ställa frågar och var och en fick gå igenom sin bound lotus medan Mahan Kirn kommenterade, uppmuntrade och gav hjälp och tips för de knepigheter vi upplever just nu i vår practice.

Jag hoppas få yoga med Mahan Kirn IRL nångång också, för redan via en skärm förmedlar hon något utöver det vanliga. Klok som en bok, jordnära och ödmjuk. Hon såg direkt min stelhet i bröstkorgen och -ryggen. Inte i höften där jag själv ofta, av gammal ohejdad vana, sätter mitt krut. Så mitt komplement till min bound lotus sadhana närmaste tiden är bakåtböjar och i mitt dagliga rörelsemönster ska mitt fokus vara på… bakåtböjar.

Fick göra kamelen med en gång och göra min bound lotus direkt efter – jag älskar känslan när effekten är direkt och distinkt. När kroppen med en gång öppnar upp och liksom säger ‘tack’. Det går ju inte att ta in allt i början på en resa, saker måste få ha sin gång och insikter behöver landa i sin egen takt. Alldeles onödigt att gå in i något och tro att allt ska sitta från dag ett. Nu fick jag ett par saker att arbeta vidare på. Komma vidare med. Utan att behöva åka över Atlanten, bara stänga dörren om mej.

Ett litet steg. Stor tacksamhet. Glad över möjligheten som tekniken trots allt ger. Allt är inte bara bullshit, det är vad man gör det till. Wahe Guru för Mahan Kirn och hennes engagemang, och att jag på dethär sättet fick lite nytt i min verktygslåda.

Annonser

7 reaktioner på ”mahan kirn & min bound lotus.

 1. Spännande att ni fick se varandra då blev det ju tvåvägskommunikation, den som annars går förlorad i teknikens yogavärld. Och att hon såg direkt vad du behövde. Fint! Ska bli intressant att se vart din bound lotus tar dig nu när du fått en asana som komplement 🙏🏻

  • Ja precis, det var något helt annat även om hands on inte var möjligt. Helt klart något jag gör igen när tillfälle ges och särskilt när det kommer till lärare som annars finns alltför långt borta rent geografiskt.

   Kamelen och jag, jotack, vi har en komplicerad relation sedan tidigare ;)

   Kram!

 2. Så spännande och inspirerande detta är att läsa!
  Blir jättepepp! Kram

 3. Wow vad häftigt. Jag tycker också hon utstrålar någonting speciellt och såg ”workshopen” i mitt flöde. Men hur var det med tiden, passade det europeisk tid? och jag har alltid svårt att veta exakt vilken tid det är hos mig när jag ser sådana evenemang… Kram

  • Hon erbjöd den tydligen särskilt åt sina tyska elever, så det var pyjamastid i LA ;) och perfekt tidig kväll (kl.17) hos oss. Jag har också svårt med att konvertera tid, onödigt krångligt ibland, MEN har numera en mobil med suverän världsklocka som förenklat mitt liv, fniss.

   Ska hålla utkik när Mahan Kirn nästa gång kommer till Europa, vill vill!
   Sat Nam och kram!

   • Tack för tips har ju också en världsklocka i min mobil, nästa gång ska jag inte skylla på tiden:-). Nu är jag inte alls i något lotus-mood men har ändå börjat bråkat med mina höfter på ett bra sätt nu när jag mediterar ganska länge varje dag. Kram och wahe guru på att du fick vara med om den klassen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s