uppåt. norrut.

IMG_0295

Jag har lite försiktigt börjat planera och lägga upp min resa till svenska fjällen, som jag kommer göra helt på egen hand veckan innan midsommar. Jag börjar min sex veckor (aaah!) långa semester med att fylla termosen med starkt kaffe och sätta mej i bilen och köra norrut. Redan ifjol var jag på väg, men det kändes inte helt rätt och jag var så trött, så trött.

Jag har inga storslagna planer eller att jag ska vandra ensam med hela mitt bohag på ryggen, utan det är mer att jag bara vill dit. Ha ett par fasta punkter och sedan se mej omkring just där. Inklusive mygg. Inklusive allt oväntat. Inklusive att jag kanske vill åka hem med en gång. Eller så stannar jag längre än jag tänkt. För det är så jag vill ha det.

Det ska vara min resa från det att jag åker iväg tills jag kommer hem. Och jag vet precis hur det ska vara, men samtidigt inte. Full med förväntningar, ändå helt öppen för vad som komma skall. Det är en jättemärklig känsla. En stor känsla – för om det är något som dragit i mej, hårt, de senaste åren så är det fjällen. Fjäll i skir försommarskrud. Faktiskt. Sen hoppas jag på att det får bli lite i höstversion också, men då i vårt eget Lappland.

Igår beställde jag hem STF-kortet och en detaljerad karta över den del av fjällen jag åker till. Ja, jag är lite hemlig av mej tillsvidare. Vill så gärna åka med så mycket tomrum som helst. Inte ha tusen goda råd i bagaget och ävenom de flesta vill väl med alla tips, så har jag alltid lite svårt att ta till mej innan jag själv skapat mej en bild. Dessutom behöver jag lära mej att inte alltid detaljplanera varje resa och varje upplevelse. Jag är rejält trött på faktajakt och plan B, C och D.

Nu vill jag resa med spontaniteten och upptäckarglädjen som sällskap. Allt annat får stanna hemma. Basta.

Basta också på att från och med nu fokusera på allt det som fyller på med energi, glädje och förväntan. Sådant som legat onödigt latent senaste året. Jag känner mej väldigt klar med energilimbon nu, väldigt klar.

Annonser

10 reaktioner på ”uppåt. norrut.

 1. Spännande! Följer dig så att det känns som om jag är med dig. Härligt!

 2. Låter helt magiskt! Att få ta det som det kommer, det som sker. Helt i min smak. Och fjällen 💙 Say no more!

 3. Wow! Coolt! Minst sagt!
  Modigt att åka ensam, samtidigt som det är då du får bästa upplevelsen.
  Ser fram emot att höra om detta sedan. Lite avundsjuk är jag också. Hihi. Men en dag så…
  Stor kram <3

 4. Det låter alldeles alldeles underbart. Och så bra för själen.

 5. Åh så underbart! Villen fantastisk resa!

  Det blir fjäll för mig också i sommar, jag längtar också, det är nåt med berg.

 6. Wow! Vilken power, Kram♥

 7. Blir så varm i hjärtat, för din skull 💚 Varm kram mitt i planen- och att inte ha en ☺

 8. Taaaack för alla glada tillrop, ni gör att det blir ännu roligare ❤

 9. Men åååh, vad härligt det låter!
  En liten del av mig önskar att du hade delat med dig, så jag ev. hade kunnat ”stalka” dig (utan helikopter). Men förstår dig. Har liknande planer. :-)

  Kram M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s