#gong

img_20170407_171217.jpg

Jag tågade ner till Helsingfors i fredags. Snuvig och lite seg. Fick checka in på hotellet tre timmar innan avtalat, hur ofta händer det?, och njöt av att ha unnat mej en lyxigare övernattning än jag annars brukar. Är liksom van vid Airbnb och ingen framdukad frukost så långt ögat når, men det är ingen vits att betala för något som börjar serveras ungefär två timmar efter att man åkt iväg på morgonsadhana… Nu började vi först halv tio på lördag, så jag fick min hotellfrukost. Mmm (fast de var godare förr).

Hade noll lust att rusa runt på stan, så jag gick ner mot havet och Sandudden istället. Gråkalla vindar, men ändå så mycket bättre än den hålögda citystressen. Samtidigt brakade helvetet löst i Stockholm, men det hann jag inte få upp i mitt flöde innan jag gick till kvällsklassen med Guru Dharam.

img_20170407_141503.jpg

img_20170407_143434.jpg

Vad ska jag säga. Jag yogade ju för Guru Dharam på Ängsbacka yogafestival för snart sju år sedan och han lämnade avtryck. Jag mindes hans mjuka röst, men stora space. Du vet, när någon talar väldigt tyst, men ändå hörs längst bort i bakre hörnet. Och som känns i hela rummet. Den kvaliteten.

img_20170410_120400.jpg

Ljud. Det var det allt handlade om. På fredag i kriyan och meditationen – jag var helt snurrig i huvudet när jag gick tillbaka till hotellet. Stabil och grundad, men i huvudet susade det. Sov inte världsbäst (gör jag aldrig hemifrån), men mixa ihop kraftfull yoga och sen kastas rakt in i terrorflödet. Nej, då blir det inte mycket sömn.

img_20170408_140826.jpg

Jag har ju aldrig spelat gong. Nästan känt att det inte är något jag ens kan önska mej. Lite fått uppfattningen att det kräver specialutbildning och mycket erfarenhet innan man får närma sig en gong. Därför så fint att få gå en utbildningsdag för Guru Dharam och inse att det är okej att börja i det lilla, bara börja helt enkelt.

Läskigt att ta malleten i handen och åstadkomma första vibrationen i gongen. Samtidigt så innerligt spännande och naturligt. Allt var nytt och de två tjejer, som jag delade gong med var redan rutinerade gongare, vilket inte gjorde spänningen mindre. Men de var så snälla (såklart) och bara genom att studera deras tekniker och lyssna (inte helt lätt i allt ljud) på deras råd, så släppte allt till slut. Sista omgongen (sic!) jag spelade, så njöt jag och när jag ser bilderna på mej själv, så ser jag hur jag ler.

img_20170408_145555.jpg

Nu ska jag läsa in mej mer på gong och se klipp där andra spelar. Ska också forska i hur jag enklast får skaffat en egen. Ett antal fanns till försäljning nu på utbildningen, men kändes inte helt enkelt att få hem en på tåget – inte precis något man tar under armen bara sådär.

Jag har rätt svårt, ännu, att återge alla mina upplevelser och ens att förklara på ett mer överskådligt plan vad gong och gongspelning är. Därför länkar jag till en jättebra pdf, ifall du vill få en bättre bild. Sat Nam.

Annonser

6 reaktioner på ”#gong

  1. Härligt både med Guru Dharam och gong och förfärligt med Stockholm.. Jag har varit på g att skaffa en gong länge men det har inte blivit av. Vet inte vad jag väntar på men snart ska jag beställa den och sätta igång:-). Kram

  2. Åh, det låter verkligen som att du har haft en ljuvlig helg! Det har du förtjänat!

    • Tack och ja, jag är så glad att jag kravlade mej iväg (är alltid lite lätt besvärligt att packa sig iväg osv :)) ♥

  3. Gongen kommer till dig när det är dags. ;-)
    Sat Nam <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s