det osar inte längre.

IMG_20170414_094319

Jag fick ofta höra som yngre att jag hade temperament. Det händer att jag stämplar mej själv med det ännu idag, men i stort känner jag inte längre igen mej i det. Visst, jag är ingen grå mus och jag säger hur jag har det, men är i grunden en sjujäkla diplomat. Jag bränner inte längre ljuset i bägge ändarna och börjar det mot förmodan osa bränt, så känner jag väldigt snabbt brandröken.

Det är inte mycket som går mej förbi längre. Varken när det gäller mej själv eller kommer till andra. Jag har lättare att uppmärksamma när min Pitta tar över, för det är oftast i den doshan jag REagerar. Till min konstitution är jag Vata i mycket, men har en stark Pitta och det har tagit åratal av medvetet arbete för att komma underfund med mej själv.

Läste hos Carina och känner igen mej. Det  är  inte längre så mycket drama och det är definitivt inte så tvära kast mellan blisselibliss och nattsvärta. Visst, jag går i taket ibland och visst, jag svävar iväg. Men det är inte de stora explosionerna och jag har väldigt mycket lättare att hejda mej gentemot andra människor. Jag går inte heller omkring och tror att allt handlar om mej (no shit?!) eller tar allt som kommer emot mej personligt. Speciellt den biten, att se utanför mina egna ramar och på riktigt förmå skjuta ifrån mej det som inte är riktat mot mej som person, har krävt mycket insats och medvetenhet.

Jag har närmare till att bita ifrån, inte ta någon skit, men jag kan också rycka på axlarna och tydligt känna att detta behöver jag inte bemöta överhuvudtaget.

Så jäkla skönt.

För det är inte bra att gå omkring som en tryckkokare jämt. Det är inte det. Jag gjorde det i livet innan yogan. Jämt. Jämt. Då var det normen i min vardag. Något som jag har svårt att relatera till idag. För det är inte norm att dras med i varje känsla, som bubblar upp. Såklart ska och behöver vi känna, det handlar inte om det, men att bli en känsla, agera utgående från känslan och att låta känslan styra allt, nej, det är då ljuset brinner från alla håll.

Och när jag blir trött. Då tänder Pitta ljuset i båda ändarna. Förut rådde jag inte på det, idag ser och känner jag det oftast i tid. Som nu i vår, då jag lyckades nå handbromsen i tid.

Gudihimmelen, vad viktig yogan och meditationen är för mej! Det har liksom dundrat in över mej senaste veckorna. Extra klart. Extra tydligt. Perspektiv har satts på plats. Dammlager sopats bort. En ny sorts stillhet, som inte är helt olik jävlaranamma och bergsmassiv. Jag tycker om det. För det håller mej på en plats och i en kvalitet, som känns både ovan och självklar. Vilken förunderlig vår. Wahe Guru.

Annonser

6 reaktioner på ”det osar inte längre.

 1. Jag har alltid varit lite ”vass” som jag fortfarande får en stämpel som. Jag vet om det men jag är inte ”vass” utan en anledning…. Jag tro eller rätta sagt känner att jag har lugnat mig med åren och det är nog träningens förtjänst. Jag tror nog att all träning kan göra en lugnare och framför allt yogan! Ett lugnare sinne i en starkare kropp kan man nog kalla det för :)
  Trevlig Påsk!

  • Samma här! Jag är också vass, eller rak i min kommunikation, när det behövs. Tycker inte om sopa-under-mattan, men går inte för den skull omkring och söker konflikt eller vräker ur mej småspik, nålar och taggtråd bara för att. Det är stor skillnad mellan att vara rak för sakens skull, och att vara ”rak” med avsikt att faktiskt vilja såra.
   Trevlig påsk till dej med!

 2. Ja Wahe Guru. Sannerligen! <3
  Kram

 3. Härligt och igenkännande! De andliga redskapen har gjort en enorm skillnad för hur jag tänker och agerar (ut). Yoga, meditation, qigong och Reiki. Jag har också förbättrat mitt luktsinne för när det börjar osa och är inte längre lika uppfylld av mina höga krav eller tankar om andras förväntningar och tyckande. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s