välkommen hem.

1492495498049
Jag har tittat tillbaka på mina bilder både här i bloggen och på Instagram. Det är en märklig känsla. Hur mycket ryms inte in i ett vanligt, litet, sketet liv. Alla bilder och texter om långpass i skog och mark. Rolig träning utomhus och alla utmaningar, som jag har utsatt mej för när det kommer till styrka och rörlighet. Och yogan som binder ihop alltsammans och håller ihop alla mina infall och dikeskörningar.

Senaste året har inte varit riktigt lika färgstarkt och bildrikt, ävenom jag nog pepprat på med en hel del i flödet. Ändå har inte den där urkraften och urglädjen funnits där. Jag har liksom inte haft lust och ork. För mycket har varit i vägen. Mycket som varit självförvållat, men också sådant som kommit utifrån och som jag inte alla gånger skrivit så frikostigt om.

cof

Men nu i påsk har något bekant infunnit sig. Sådär som på bilden där stigen tydligt är markerad i vitt. Så känns det nu inuti. Det är tydligt, skarpt och utstakat. Inte så att jag har allt på klart, utan mer… sinnesfridfullt. Så mycket som släppt och kroppen är osannolikt mjuk och följsam.

Jag har promenerat och sprungit många mil sedan onsdagkväll då min ledighet började, och jag är ledig ännu idag. Kunde inte ha prickat mer rätt, när jag beslöt mej för en längre påsk än vanligt. Har lapat i mej frisk, isig nordanvind och odlat fräknar i dånande aprilsol.

cof

Yngsta vovven fick följa med igår, han med det vita hundbenet i nacken. Jag valde sandåsrundan, som jag kan hoppa på tio meter bakom huset. I sin helhet dryga 21 km, men vi betade av 15 km igår – jag valde godbitsdelen. Perfekt frusen stig, hårdpackad snö, men inte halt. Aprilväder från start till mål, med allt från snöyra till solskimmer mellan trädstammarna.

sdr
Det kändes ”som förr”, när jag packade löpryggsäcken och bara sprang iväg. Jag vet inte vart det plötsligt försvann? Jo, jag har både promenerat och sprungit, men det har inte varit helhjärtat och inte med den lätthet jag upplevde igår.

cof

I de soligaste gläntorna stannade vi en stund, med näsa respektive nos mot solen. Förunderligt synkade för ovanlighetens skull (annars är han världens hoppjerka och börjar skälla rastlöst om jag står stilla för länge).

cof

Vi har öken också. Eller flera små. De stora sandtagen, som exploaterar vår vackra ås. Vackert i all sin bedrövelse. Hade lätt gått att lägga sig i lä och lapa sol, nere i groparna kom vinden inte åt.

cof

Sen var det lätt att springa snabbt hemåt, för att fort slippa lervällingen och dysterlandskapet. Ändå gillar jag just dessa vidder, de får mej att för en liten stund tro att jag bor längre söderut än jag gör. Jag är lite som åsnan mellan hötapparna – en del av mej hade gärna bott där gräset är grönt redan i april, medan den andra delen av mej längtar ännu längre norrut där snön ligger på fjällen året om.

Men nu, här och nu. I en förnöjsamhet, som jag tänker njuta fullt ut av idag. Även när jag dammsuger och gräver i tvättkorgen. Jag säger det rakt ut; välkommen hem till mej själv, roligt att ses igen.

Annonser

6 reaktioner på ”välkommen hem.

 1. Åh så härligt att kraften och lusten har kommit tillbaka! Kram♥

 2. Så skönt att få ”komma tillbaka”. Jättefina bilder!
  Livet går verkligen upp och ner och jag kan bli rädd när det blir så, när jag inte kan styra mig och mitt mående alltid!
  Kram

  • Tack ♥ jag gillar att fota, även om det bara är med mobilen – eller kanske just därför, det är lätt och det är förlåtande att allt inte är toppklass och tillrättalagt :)

   Precis så, jag kan också förundras över mina egna ups and downs. För hur medveten man än håller sig, så är det stört omöjligt att kontrollera livet!
   Kram!

 3. Herregud, så vansinnigt vackert!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s