då sitter träningen som den ska.

bdr

Jag är skönt öm i kroppen. Det börjar kännas nu att jag har prickat av några Strongliftspass (SL). De första är löjligt lätta, då upplägget är sådant att du plockar av viktplattor (eller jobbar med enbart skivstången) så att du hamnar vid hälften av vad du förut klarat göra fem reps av. Sen plockar du helt enkelt på några kg för varje pass.

Det är första gången jag kan följa programmet strikt, eftersom jag tidigare inte haft tillräckligt med viktplattor hemma. Nu har jag skaffat fler 0,5kg och 1kg för att kunna öka mer exakt och utan att det blir för stora hopp. I marklyft är det inte så noga, men i tex. axelpress går det inte att brassa på ett par extra kg sådär bara.

Hursomhelst. Det är ett tag sedan jag varit fyrkantig och öm i kroppen, sådär som man bara blir när man tränat mer och tyngre. Det är ju någon sorts hatkärlek att ha träningsvärk, inte minst när det kniper till i vanliga vardagsrörelser. Hoppade och studsade lite extra i skogen på morgonpromenaden för att få igång systemet ordentligt, och för att vara ordentligt varm inför dagens drabbning av SL. Imorgon både får och måste jag vila, tack för det. Och det gillar jag också – när det verkligen är klart och tydligt att vila behövs. Då sitter träningen precis som den ska.

Annonser

4 reaktioner på ”då sitter träningen som den ska.

  1. Jag bara älskar träningsvärk, så länge man är något sånär rörlig. Men känslan och vetskapen av att man har gjort något som kroppen mår bra av. Kärlek!

  2. Hääärligt! Hoppas jag kan få till ett träningspass imorgon. Äntligen. :-)
    Kram M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s