oh my mind.

Småskruttig sadhana ett par morgnar. Inte så att jag vill smita undan, men kroppen har varit stel och att krångla in mej i lotus har varit rentav smärtsamt. Sådär så det bränner och drar i varje muskel från start och allt domnar efter tre minuter.

Det är så intressant. Hur det svänger och vrider sig i kroppen. Hur något utanför yogamattan påverkar yogan. Och tvärtom. Det evinnerliga sammanhanget. Den totala helheten. Småpartiklar och cellnivåer.

Så fast det inte är världens njutning varje dag, så är det stort att ändå hålla fast. Re man eh bidh jog kamao, mantrat som jag vrickar tungan med. Oh my mind practice yoga this way. Ja, my mind, bara håll ut. Bara lev med att nu gör vi det här. Sat Nam.

Ajeet Kaur har en jättefin version av Rayman Shabad-mantrat. Annars är det en väldigt indisk version med Chardikala Jatha, som bär mej i min Bound Lotus just nu. Kvalitetsvibrationer.

cof

Så har det snöat i två dagar. Nästan mer vinter nu än det var i vintras. Jag fascineras. Det är vad det är. Och jag har långhelg igen. Fyra dagar. Ska pusta ut. Hade den sista specialyogaklassen igårkväll och med det en känsla av lätthet och lättnad. Kvar finns majmånads veckoklasser, som bara känns mjuka när jag tänker på dem. Har planerat och satt ihop en helhet, med intentionen att knyta ihop dessa två terminer som varit lite annorlunda.

Det har inte varit helt lätt att instruera i vinter. Något inuti mej har varit (och är) i förändring. Inte så att jag vill sluta, men jag behöver absolut tid att utforska vad det riktigt är som rasslar runt. Glad att jag åtminstone gått från att vara trött och utan inspiration, till att med nyfikenhet ta mej an det som behöver bli sett, bearbetat och klart.

Annonser

3 reaktioner på ”oh my mind.

  1. Allt är som det är. Allt är som det ska. En del av alltet.
    Sat Nam och kram ❤

  2. ”bara lev med att nu gör vi det här” jamen visst! Då kör vi! <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s