vi föddes inte med en hudkräm i handen.

bty

 

Så glad över min hud idag. Har haft problem sedan tonåren med finnar och hormonkvisslor. Först nu, som stolt fyrtioplussare, har det lugnat ner sig och det som dyker upp är inget i jämförelse med min trettioårshud. Jag började veckan hos kosmetologen med en ansiktsrengöring och fick samtidigt färgat ögonfransarna. Lyx med filmstjärneblinkblink genast man vaknar på morgonen i några veckor.

Jag hade tid till en för mej ny salong med ekologiska förtecken, som doftade gott och milt när jag kom in. Dessutom en så otroligt rar tjej, som tog hand om mej. Visserligen väldigt finsk och jag snavade över ungefär vart tredje ord, men det är liksom oväsentligt i sammanhanget. Fick nys om henne via Malenamis blogg och utan att vara sponsrad någonstans så kan jag också verkligen rekommendera för dej som har dina bopålar här nära mej.

Innan jag ens ägnade ekologisk hudvård en tanke så hade jag en föreställning om att hudvård ska inte behöva vara så himla komplicerat. Det kändes självklart att det inte är tänkt att vi ska spendera en förmögenhet på dyra krämer (oftast fulla med onödigheter) och produkter, jag menar, vi föddes ju inte med en hudkräm i handen. Ändå tog det ett tag innan jag var där. Eller ja, här.

Idag är jag nere på minimum och min toalettväska innehåller bara det allra nödvändigaste. Såklart påverkar också maten och livet i sig, allt hänger ju ihop, men det härliga är att inse att det behövs så väldigt lite för att hålla huden fin.

Idag har jag nästan alltid håret i hästsvans (av lathet), som yngre var det otänkbart, för då syntes ju hela mitt ansikte. Hur skönt att äntligen ha en hud jag inte längre skäms över! Hur mår din hud?

Annonser

8 reaktioner på ”vi föddes inte med en hudkräm i handen.

 1. Härligt! Och man ska unna sig att bli omhändertagen emellanåt. Det borde jag också göra snart, på tal om det. :-)
  Min hud mår bra, när jag äter rätt. Slarvar jag med mjölkprodukter har jag kinderna fulla med utslag igen. Att ta MSM har hjälpt mycket för både hud och hår. Annars vill jag ha det avskalat precis som du. Använder bara ekologiskt. Just nu arganolja och en lättare sommarkräm i ansiktet.
  Kram och ha en fin dag! ❤

  • Verkligen! Så viktigt att unna sig och se till att, ärligt, använda sina surt införtjänade slantar på sitt eget välmående :) Mina lärare uppmanade ju mej efter lärarutbildningen att jag b.e.h.ö.v.e.r gå regelbundet på massage osv. Lätt att prioritera bort, tyvärr, men jag gör mitt bästa.
   Huden hänger SÅ tight ihop med resten av livet. För mej är det främst sockret som visar sitt fula nylle ;) och mjölkprodukter som god tvåa. Gluten reagerar jag inte nämnvärt på.
   Jag kör med ayurvediska produkter från Maharishi just nu och de är bara bäst för min kroppskonstitution.
   Kram på dej ♥

 2. Vilken fridfull bild på dig!

  Ja min hud talar alltid om hur jag mår :) Jag tar idag bort mitt smink med kokosolja och smörjer huden med det. That’s it! (Eko förstås ;) ) När jag fick nässelutslag (pga makrillen jag åt förra året) så smorde jag med silversalva, en blandning med MSM och silver. Helt fantastisk produkt. Mitt ena barnbarn som varit täckt av eksem i framför allt ansiktet blev helt fri och fin av den. Jag tar msm, som Carina skriver om här ovan, sedan några år faktiskt och dricker silver och det har hjälpt hela min kropp, mina leder och min hud. Håret är mycket tjockare och allt är liksom enklare. Så ja, idag mår huden bra. Kosten spelar en stor roll för mig, jag kan ”slarva” lite men äter jag gluten, socker eller mjölkprodukter i någon större utsträckning syns och känns det alltid på huden.

  Sedan är våren en tid då min hud mår som sämst, men peppar peppar det blir bättre och bättre där också. Allt får helt enkelt ta sin tid!

  • Åh tack ♥
   Det kändes väldigt fridfullt och fräscht i ansiktet efter behandlingen. Massagen man får gör verkligen underverk! Den ayurvediska ansiktsbehandlingen jag gick på ett par gånger i höstas var outstanding, blev ju tio år yngre för varje gång :)
   Stress och socker är absolut min huds värsta fiender. Och mjölkprodukter om det går överstyr. Däremot är gluten inte något jag reagerar negativt på.
   Hur det än är så är hudens välmåga sannerligen en färskvara!
   Kram ♥

 3. Min hud mår bättre än någonsin. Har haft finnar och fet hy i hela mitt liv men nu börjar allt rätta till sig. Jag tror att det beror på bättre kost, mindre godis och Maria Åkerberg 😊 Hennes fantastiska produkter har jag haft i ett antal år nu och de passar min hy perfekt!

  • Din ”hudresa” liknar min :) Och ja, MÅ har så otroligt bra produkter! Skönt att vi får njuta av lugnare och finare hud nu ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s