hemtrevligt slammer inuti.

bmd

Små, små steg. Eller egentligen. Små, små andetag. Förnimmelser. Pusselbitar. Som fogas samman. Hittar rätt. Ger sig tillkänna.

Lite så.

För i min yoga har något gammalt, tillika nytt, tagit mej i handen. Jag känner igen mej själv från tiden då yogan var alldeles ny i mitt liv. När nyfikenhet. Förväntan. Glädje. Spänning. Och allt det andra bubblade runt i kroppen. När mina tankar kretsade kring allt det nya, allt jag ville veta och allt jag inte hade en aning om.

Det är sällsamt. Hittar inget annat ord.

Som om alla tekniker jag stött på genom åren. All kundaliniyogisk tradition, som flätat in sig i mitt sätt att tänka, göra och vara. Hur det sipprat över yogamattskanten och följt med mej ut i dagarna. Och hur min sadhana idag formar mej, istället för att jag försöker forma sadhana. En oändlig skillnad.

Och de senaste veckorna är det som att min kropp börjat minnas igen. Komma ihåg det som den är här för. Ännu hänger inte riktigt huvudet med. Inte känslorna heller. Allra minst tankarna. Men jag upplever en sensation. Jag gör det. Något ogripbart, men ändå så väldigt sant.

Det är som att jag är alldeles, alldeles ny. Som att jag fått en chans att börja om. Och det som har varit är inte längre släptungt att ha med mej. Tvärtom. Det finns där som läromästare. Som en uppslagsbok. Helt galet omöjligt att förklara. Och så väldigt märkligt att det är så osynligt utåt – när det inuti slamrar hemtrevligt av hur disken torkas, radas in i skåpen och doften av det nybryggda kaffet gör att lugnet bara… aaah:ar in i kroppens alla hörn.

Do your practice and all is coming. Wahe Guru för att det längs med vägen finns gåvor att ta emot. Som vackra kvitton på att yogan är en medvandrare, en vägvisare och den som bär när vi allra minst förväntar oss det.

Annonser

14 reaktioner på ”hemtrevligt slammer inuti.

 1. ❤️ Härlig liknelse om disken och det nybryggda kaffet – yogiskt och tänkvärt 😀
  Varm lördagskram ti dej fina ❤️

  • Om det är något jag uppskattar så är det när ”allt är färdigt” och kaffebryggaren puttrar :) Både IRL och på yogamattan, hihi!
   Varm kram tillbaka, fast det hunnit bli måndag ♥

 2. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️

 3. Åh Nina, ett sådant vackert inlägg!! Jag är innerligt glad för din skull, för det du upplever. Och tacksam, för du inspirerar och dina ord går att applicera på egna tankar, egen situation. Tack <3 Sat Nam finaste!

  • Tack snälla du ♥
   Jag älskar ord och det bästa jag vet är när jag får uttryckt något på mitt alldeles egna sätt, och så blir det rätt :)
   Varm kram!

 4. Så himla härligt. ❤

 5. Så vackert beskrivet!
  Sat Nam Wahe Guru ❤

 6. Å kan känna kaffedoften! Lovely <3

 7. Wow så fint, och du ger mig hopp! Kram♥

  • Sådana här inlägg borde man spara överst bland bokmärkena, så man enkelt kan klicka in sig de dagar och perioder då det är långt från all god kaffedoft i hela världen :)
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s