varannan veckas onsdag.

6a2ab-lovund2

Jag har inte planerat in ett enda yogatillfälle från och med juni. Det enda jag vet är att höstterminen kör igång vecka 32 och att jag kommer fortsätta ha klass varannan vecka. Det var lite märkligt att gå in för det, är några terminer sedan nu, men det kändes ändå väldigt rätt. Gör så fortfarande. Dels hjälper det mej att hushålla med energi och kraft, dels är det rent praktiskt en förutsättning för att yogan ska gå att kombinera med mitt vardagsjobb.

Jag har undervisat i tio år nu.

Hur mycket har inte hunnit hända under de åren. Hur olika har inte yogaformerna varit. Jag började i Ashtanga Vinyasan, sedan via Hathayogan och Yinyogan innan jag slutligen landande i Kundaliniyogan. Allt har tillfört något. Allt har haft betydelse. Kanske till och med mest det som varit extra utmanande.

Initialt var det också viktigt att kunna erbjuda mycket. Många klasser. På flera ställen. Under några år undervisade jag löjligt mycket jämsides med mitt jobb. Lediga helger var sällsynta och det kunde gå veckor utan att jag hann ut och gå eller tänka desto mera på mej själv. Dottern var liten och jag flängde mest omkring. Men det var så det skulle vara. Tänkte jag.

Idag vet jag bättre. Skulle inte orka hälften av vad jag rodde i hamn då.

Men så var jag också rätt dränerad. Fastklamrad i en yoga, som visserligen höll mej upprätt, men inte närde som den skulle. Jag hade ingen lärare att luta mej mot och var väldigt vilsen i allt.

Tills Kundaliniyogan dundrade in och allt föll lika mycket på plats, som saker rördes upp. Jag har gått från att vilja och prestera för mycket, till att faktiskt våga backa och inte vara överallt jämt. Från många och långa anmälningslistor till få, men regelbundna drop in-klasser.

Jag har inte de största klasserna, men jag ser var och en av dem som kommer. Jag har sällan specifika nybörjarklasser och med det är jag väldigt medveten om att tröskeln är högre att våga komma på en drop in-klass. Däremot berättar jag ofta i klassbeskrivningar att även nybörjaren är välkommen och faktum är att det är via de krokiga kanalerna och via vänners vänner, som mina elever hittar mej. Jag tänker att det är precis så det ska vara. Och som jag vill att det ska vara. Den yogiska djungeltrumman ♡

Jag är, för nu, klar med de stora balunserna och de många workshoparna. De splittrar mej. Så när terminen börjar i höst så är det med intentionen att varje klass ska vara något alldeles unikt och närande. Jag känner väldigt starkt att det är dit mitt krut ska gå. Till varannan veckas onsdag. En helig kväll där varje yogi ska känna att det är en investering i tid och energi, som är värd att prioritera och komma körande ibland flera mil för. Det var så jag tänkte från början och det är så jag vill fortsätta. Sat Nam.

[Bilden från Lovund våren 2013]

Annonser

11 reaktioner på ”varannan veckas onsdag.

 1. Sat Nam! Vilken vacker höst de som yogar med dig går till mötes :D

  • Sat Nam! My pleasure :) och fast jag just nu är lite trött, så ser jag redan framemot planeringen av höstens onsdagar ♥
   Kram på dej Ylva!

 2. Det låter sunt och blir också mer geniunt när man kan vara helt närvarande och uppmärksamma alla sina elever. Inte så att detta skulle försvinna för att man har fler lektioner, men du förstår nog vad jag menar.
  Kram och Sat Nam ❤

 3. Så skönt och rätt det låter. När jag blev min egen minskade jag drastiskt på gruppstorlekarna. Har trivts bäst i det lilla formatet där jag också hunnit se alla. Planerar lite smått för min höst också. Kram ❤️

  • Det kan vara helt fantastiskt med en stor grupp, också, men jag trivs bäst och orkar bäst, ärligt, i det mindre formatet.
   Kram och lycka till med även din planering, stor som liten ♥

   • Någon gång absolut roligt med en stor grupp men jag kan inte se hur många dom helst och guida, har inte den kapaciteten och jag kände verkligen skillnad när jag skalade ned från 17-18 till 8-9 personer ❤️

    • Precis. Inte bara en gång som jag har känt mej som en urvriden trasa efter stora grupper, där allt liksom spretat åt alla håll. Handlar så mycket om energi 💗

 4. Hi hi här är ju en som flänger runt en del, men inte just nu, nu är det bara mina söndagar på agendan. Det där är en ständig fundering hur mycket man ska undervisa för att själv må bra. Balans i tillvaron, du verkar ha din balans under kontroll.. Kram♥

  • Så är det och det är nästan tvunget att man varje år drar sig till minnes tidigare år och hur man orkat och fungerat.

   Har haft allt annat än balans i vinter, så nu ser jag framemot en skönare period – och bättre vetande :)
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s