som en arbetshäst.

sdr
#åhherrejösses mina hamstrings! Mina baklår. Baksidan på mina lår. Hursomhelst. De svider. Jag vet att jag har ett par, om man säger så.

Hur länge har jag styrketränat nu? Fyra år? Har knäböjt regelbundet lite mindre än det. Först i vintras började jag våga gå djupare, har varit rädd för att ta ut all min rörlighet inklusive tungt lastad skivstång. Är annars rörlig och har lätt för squat, men ju mer vikt jag lassat på desto fegare har jag blivit. Tills nu. Tack vare Stronglifts. Sakteliga har jag blivit starkare och även vågat ta med mej vikten ända ner i djup squat. Förut har mina knäböjar överlag känts av mest i låren, men nu har jag äntligen fått igång mer aktivitet både på insidan av låren och baksidan. Det gillar vi. Vi gillar också att det känns, trots diverse grimaser när nämnda kroppsdelar ska användas i vardagen.

Kan inte annat än lovprisa Stronglifts. Det kanske inte passar alla, men det passar mej perfekt. Kroppen har vaknat och det händer grejer. Jag är inte längre rädd för att lassa på vikt och jag har börjat lita på att jag fixar pressa, lyfta och böja även när det känns riktigt tungt.

Jag tycker om upplägget, som inte kräver tusen repetitioner på flugvikt, utan istället får jag ge allt i fem reps på en tyngre vikt. Jag må var uthållig som en arbetshäst i trailspåren, men när det kommer till styrketräning vill jag lyfta, pausa, lyfta, pausa, lyfta och så ska det vara klart. Exakt som Stronglifts alltså. Amen.

Baklår som en arbetshäst alltså. Aj ändå.

Annonser

4 reaktioner på ”som en arbetshäst.

  1. Starka ben alltså :) Det är en skön känsla, att känna sig stark!

    • Eller hur! Jag har jobbat i så många år med att känna mej stark inuti, nu känns det som att styrkan går ut i resten av kroppen :)

  2. Det här gav mig en fundering, du har varit lite försiktig trots att du har lätt för squats. Inte så konstigt om jag då är skraj med svårigheter med squats! Tack!

    • Ja, jag har varit och är fortfarande en liten mes när det kommer till tyngre belastning. Ser liksom ingen vits med att ha sönder något, krasst sagt. Så ävenom jag gillar känslan av att det är tungt, så är det inte på något sätt ”för tungt”. Nä, skynda långsamt och lita på att både styrkan och rätt teknik kommer när det är dags ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s