nu ska det grävas. exakt här.

cof

Jag hör inte till dem som tycker dagarna innan semestern är årets bästa. Sådär precis innan, då man har hela kakan kvar och framför sig. Jag står knappt ut. I år kom det extra tidigt. Om knappt tre veckor loggar jag ut och det känns som trettiofem ljusår om jag ska vara ärlig.

Allra mest handlar det om att få kliva ur det inrutade. Det inrutade som är bestämt av samhället (japp, här bränns det bh:n!). Jag längtar efter att istället logga in i alla de intentioner jag satt för min semester i år. Maken kommer högst antagligen att jobba mer eller mindre hela sommaren, så min semester kommer vara väldigt mycket min. Så att säga.

Eftersom ett alarm kommer bränna av tidigt på andra sidan dubbelsängen i princip varje morgon och eftersom den vars alarm det gäller kommer lägga sig någotsånär i tid varje kväll, så kommer jag att göra det också.

Jag har tankar, planer och intentioner kring vad jag vill göra av min sommarsadhana. Nu när jag både har ett avgrundsdjupt behov och en obändlig lust att fördjupa mej. Ser jag till att verkligen kliva upp tidigt, så har jag allt att hämta. Och jag känner mej själv – det finns inget jag tycker så mycket om som att vara uppe vid sex, göra min sadhana och ett par timmar senare sätta mej med en mugg starkt kaffe på verandan. Bästa.

Inga fjuttiga några minuters hastmeditationer. Inga hafsiga, korta ryggflexar. Ingen halvfärdig bound lotus…

Nej. Jag säger välkommen till djupmeditation, uppmjukande kriyor, elva minuter bound lotus per sida och lång Savasana. Jag säger också välkommen till självstudier. Verkligen avsätta tid för mina kundaliniyogaböcker och det material, som bara blivit genombläddrat och skummat på ytan.

Inget yogaretreat i sikte, men om man har sex veckor semester varav fem är hemester, så är det ärligt helt galet om man inte fick till en djupare disciplin eller gav sig själv möjligheten att ta tillvara allt det som redan finns och är. För allt jag googlat, velat och tänkt när det kommer till Level2 och andra yogakurser, men hela tiden stött på patrull av olika slag, så har jag förlikat mej med att det kanske är så att nu ska det grävas exakt där jag står. Ingen annanstans.

Fast först åker jag till fjällen. Där tar jag avstamp.
Sat Nam Wahe Guru.

Annonser

2 reaktioner på ”nu ska det grävas. exakt här.

  1. Wahe Guru, Wahe Guru indeed! <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s