filterlös.

cof

Att det inte syns utanpå, det som går bärsärkagång på insidan. Det lurar både mej själv och andra.

Jag är ena stunden säker på att jag överdriver. Att jag på något sätt överträffat mej själv i symptom. Några stunder senare är det tungt att gå och klumpen i halsen växer.

Träffar familj och släkt från makens sida då ett syskonbarn fyllt år. Tänker inte så mycket på det. Pratar. Fikar. Får frågan om jag har semester. Har svårt att svara. Och så är alla tankar där igen. Efteråt när vi kör hem är jag slut överallt. I huvudet. I kroppen.

Igår gick jag en promenad med kära väninnan. Lätt att gå. Lätt att prata. Det terapeutiska i att gå och prata ut på samma gång. Idag kolsyra i hela kroppen när jag och hunden gick till skogs. Kändes som om jag sprungit ett maraton igår eller inte ätit på flera dagar. Så trögt och segt.

Det är som det är och trots att det känns jättekonstigt att inte riktigt veta var jag har mej själv, så finns det liksom inget annat än att sänka alla krav och förväntningar. Bara acceptera att jag i ena stunden vill och kan en massa, men i nästa får äta upp allt. Filterlös punkt nu.

Annonser

8 reaktioner på ”filterlös.

 1. Jag vet inte riktigt vad du varit med om men lever med liknande symtom. Jag är inte utbränd men lever i en skadad kropp. Ett diskbråck, 2 operationer och kämpar med ständiga nervsmärtor och värk i ryggen. Känner mig så trött ofta, helt utlakad. Men det är inget som syns för utomstående. Klär mig rent och snyggt, är social och ”sminket” håller ett par timmar när man ute bland folk. De närmaste känner inte min smärta men vet vad den gör med mig. Försöker i alla lägen vara positiv och se möjligheter. Läste att du sysslar m Yoga, har länge tänkt att jag måste byta inriktning på min sjukgymnastik, vad tror du? Är det en bra träningsform för en sån som mig? Finns det lugnare varianter? Ska man vända sig till en instruktör eller duger det m appar?
  Hoppas du kryar på dig, följer gärna dig och din resa om det är OK,

  • Tack för att du skriver.
   Yoga är så mycket mer än fysisk träning och med det sagt tänker jag att det absolut skulle kunna vara något för dej. Yogan är holistisk och ser till hela dej, inte bara hur din kropp är och mår, utan också hur du förhåller dej till den, ditt liv och din värk. Jag rekommenderar absolut att du hittar en bra lärare, det är A och O för att få advekat grund och det får du inte via en skärm.
   Jamen absolut är du välkommen att hänga här :) Jag fortsätter skriva om min tröttma (= sammelsurium av utmattning och depression) just nu.

 2. Kram Nina, du är viktigast i ditt liv ♥♥♥ prioritera dig själv och att må bra!

 3. Åh de där frågorna som man inte vill ha. Varm kram och jag har ännu inte kommit till brevlådan ännu, men imorgon så 😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s