i skyddsnätet.

bty

Det är inte längre så gråtigt och argt. Tack och lov. Så tungt när allt är precis vid ytan. Istället är jag så sömnig att jag helst sov jämt. Slocknar i soffan tidigt om kvällarna. Slumrar på dagarna när jag sätter mej ner. Snarkar till när jag sitter i ute lä och läser en bok.

Går ut efter frukosten på morgnarna. Då är jag som piggast. Det är då jag är i skogen eller går längs med grusvägarna, som just nu är vackert kantade av maskrosor. Ibland är vovven med, ibland är jag ensam eller ibland är någon av de viktiga vännerna med mej ♡

Sedan är det liksom go’natt. Visst, jag fungerar och vardagen går runt, men inget extra. Tvätt tvättas. Mat handlas och lagas. Men jag blir plötsligt och mitt i allt bara så matt. Orkeslös. Får lägga mej en stund eller slumra, som sagt, i lä.

Allt har liksom släppt. Hela jag viftar med vit flagg. Det är både skönt och… igen, svårt att acceptera, men jag är otroligt tacksam över det skyddsnät som finns. Att det faktiskt finns utrymme för kollaps, hur galet det än låter. Jag drog i handbromsen i grevens tid, vad det verkar, och det är en otrolig lättnad att arbetshälsovården finns där och fångar upp. Jag behöver inte ha övergripande ansvar för beslut om jag ska orka eller inte – duktiga ögon finns där, ställer de frågor som behövs och hjälper mej att se vad jag inte riktigt själv kan. Hjälper mej ta beslut, som jag utan skyddsnät omöjligt hade kunnat.

Det är. Jag är. Men jag behöver inte fixa allt själv.

Annonser

11 reaktioner på ”i skyddsnätet.

  1. Kankje det er alt du trenger å gjøre akuratt nå. Å være <3

  2. Nej, du behöver inte fixa allt själv 💚 Varm ☀️☀️: ig kram 💚

  3. Visst är det bra att man kan få hjälp! Kramar

  4. Det var också ord som jag behöver höra, att man inte behöver fixa allt. Good enough med alltihop♥ Stora kramen♥

  5. Så skönt med hjälp ibland. Och att den finns där och fångar upp ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s