i inga-måsten-land.

Alltså tack i massor för alla fina kommentarer och avtryck här, i mailen, på messenger och instagram. Alldeles varm i hjärta och själ av omtanken och att Du tar dej tid att skriva. Bliss och bless. Jag är lite dålig på att svara ibland, men läser allt och gläds.

Träffade läkaren på nytt igår för uppföljning och eftersom min semester börjar nu, så bestämde vi i samförstånd att jag ska njuta av den nu. Jag sover inte jättebäst ännu och min energi är vad den är, lite hoppig, men nånstans finns en psykologisk aspekt också.

Det finns inget som säger att jag måste bli frisk, hel och i balans inom en viss tid, utan det kommer behöva sin tid och huvudsaken är att jag får vara ledig, ha fri tid och göra det jag vill. Det får jag ju nu. Oavsett om det heter sjukskrivning eller semester.

Är det sedan så att paniken kommer krypande tillbaka när julisol går över i augustisol och min semester är slut, så tar jag kontakt med sjukvården igen. Helt enkelt.

Tills dess. Vara här och nu. Ta hand om mej. Leva långsamt.

Och imorronbitti åker jag till svenska fjällen. Lite ändrade planer då dottern kommer med, men jag kände att jag både vill och behöver ha henne med. Maken jobbar och tar hand om hus och alla fyrbenta så länge – skönt att slippa ordna med det och bara få åka iväg.

Vågar ta allt djupare andetag, utan att stöta på själslig patrull direkt. Vågar slappna av lite mera för varje dag. Visst, det trycker till över bröstkorgen och klumpen i halsen klämmer åt, oftast oväntat och plötsligt. Men det är inte paniksnörp 24/7, som det i princip var ännu förra helgen.

Det vänder. Det gör det. I vila och i Inga-måsten-land finns otrolig läkning. Även om det inte går att rista i sten hur en läkningsprocess ser ut, så vet jag att det åtminstone är livsviktigt att inte bara fokusera på det som gör ont, utan våga lyfta fram det som är ljusare och lättare också.

Annonser

6 reaktioner på ”i inga-måsten-land.

 1. Hej,

  håller med dig fullt ut att läkningsprocessen ser olika ut men en positiv livssyn gör tillvaron lättare. Det är svårt det där med att vila och bara få vara utan krav i detta stress-och jäkt samhälle.
  Det är skyhöga krav från alla håll och klart det brister förr eller senare om man inte sätter stopp. För det är likt hjulen på en bil i en nedförsbacke, först går det sakta men sen ökar farten och hinner vi inte bromsa samt vrida på ratten i den skarpa kurvan vid backens slut åker bilen och dess förare ner i diket.
  Vi måste nog börja vara mer egoistiska-säga nej. För vad är viktigare än livet, hälsan och de nära och kära.

  Vila och njut av nuet!

 2. Håller med dig, man måste få in det ljus också i sitt tänk och även ibland fokusera på bara det, även om man inte mår optimalt och har det tufft av olika anledningar. När jag mådde som sämst i min jobbhärva bestämde jag mig för att jag skulle hitta något varje dag som gjorde mig glad och sedan hålla fast vi det. Om det så bara var att det snöade eller att jag fick en promenad. Det var läkande och en riktig livlina. Stor kram!

 3. Inga måsten. Bara vara.
  Fint att du tar med dig din dotter. Önskar er en alldeles förträfflig resa!
  Varm kram söstra mi! <3

 4. Skönt att du får vara i inga-måsten-land. Önskar dig en vacker resa med dottern och att massor med insikter trillar in. Kram

 5. Såg på Insta att ni skulle ge er av och applåderar det! Låter helt underbart och perfekt just nu! Du är i mina tankar! <3

 6. Tack och tack igen för alla fina kommentarer, feedback och vackra ord! Allt värmer. Massor! ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s