kvikkjokk i mitt ❤️.

#roadtriptillfjälls #dagtreochfyra

Nu är jag mätt. För denhär gången. Imorgon åker vi hem. Dryga sjuttio mil igen. Det är okej och mer än så. Redan förra sommaren ville jag göra dethär. Bara åka iväg, se mej omkring och beta av några platser som jag av olika anledningar känt mej dragen till.

Igårmorse åkte vi från Kiruna, via Jokkmokk för lunch, hit till Kvikkjokk. Jokkmokk har jag varit nyfiken på i flera år, men just nu blev det bara en kortis – skulle gärna komma tillbaka när det är marknad. Får helt enkelt se till att det blir så snart.

Vägen mellan Jokkmokk och Kvikkjokk är osannolikt vacker på sina ställen. Nu när grönskan är nygrön, himlen försommarblå och bergen klädsamt svarta, gröna och vita om vartannat. Om man bor på såhär vackra platser, blir man hemmablind, slutar man se all skönhet? Jag har nog alltid haft en längtan till mer dramatisk natur. Med det inte sagt att det skulle vara alldeles ointressant eller fult hemma, men jag är inte så förtjust i plattland, kalhyggen och tunnland av åkermark. Så är det bara.

sdr

Här vid vägsände i Kvikkjokk dånar Kamajokk utanför fönstret i vårt rum på fjällstationen. Sövande och lugnande. Och vackert såklart. Fjällstationen är ett guldkorn i sig. Rent, snyggt och rustikt. Jag skulle gärna tillbringa en längre tid här – både för att det finns så mycket att utforska i fjällvärlden omkring och för att jag alltmer uppskattar avskildheten.

sdr

Imorse gick jag ut innan sju med varmt vatten i termosen och satte mej på en klippa vid forsen. Tittade ut över fjällmassivet åt Sarek till och bara lapade i mej. En stunds Sat Kriya också för att hedra den världsomspännande yogadagen och för att Sat Kriya är helt fantastisk när det kommer till upplyftande och omhändertagande av energinivåerna. Wahe Guru!

sdr

 

sdr

 

 

cof

Efter frukosten packade vi ryggsäckarna och började vandringsklättringen upp till Sjnjerak, ett lågfjäll som bjuder på mäktiga fjällvyer både mot Padjelantahållet och Sarek till. Åh, det är så vackert. Så grannt. Så massivt. Så obegripligt. Och blåsigt. Så blåste det ändå inte något extra idag, men var tacksam över vindjackan och vantarna.

 

cof

 

sdr

 

cof

 

IMG_20170621_103834

Nu hettar ansiktet och kroppen är mör efter de fem timmarna vi var ute (utan att ha ihjäl varandra). Fjällstationen har dessutom himla goda vegetariska burgare, vad mer kan man önska – fjällen suger, heter det visst.

 

cof

Nu är vårt rum städat och packningen i ordning. Resten av kvällen tillbringas med tacksamhet i framstupa sidoläge med surfplattor, böcker och förnöjsam tystnad. Vi har haft det så bra. Så bra! Att jag bestämde mej för att erbjuda dottern att komma med var inte ett helt enkelt beslut. En snart sjuttonårig, självständig individ, som har lite andra prioriteringar än sin mamma. Ändå fungerar vi väldigt bra tillsammans när vi är på två. Är det något vi har gemensamt så är det att vilja vara ifred. Helst i mysbrallor och rufsigt hår. Vi ogillar stora folkmassor och att liksom behöva sträcka på ryggen i fint möblerade rum. Nä, ge oss ett par fjällstationer och vi är betydligt mer harmoniska än om någon hade släpat in oss på Mall of Scandinavia… åh, herregud, bara tanken tar livet av mej.

cof

Fjällängtan stillad för nu. Tills den mognat. Omdanats. Stötts och blötts. Och jag åker iväg på nytt. Tack. Tack. Tack. Och sjung Ad Guray Nameh för oss, så vi kommer tryggt hem imorron.

sdr

Sat Nam!

Annonser

8 reaktioner på ”kvikkjokk i mitt ❤️.

  1. Det är njutning bara att läsa om din resa!

  2. Check på Aad guray nameh! Härligt att dottern är som du, mina stordöttrar väljer Mall of Scandinavia i alla lägen, då får mamman gå med & otrivas. Men de kanske ändrar sig längre fram.. Bliss på er resa ser så fantastiskt fint ut, och det är nåt så grundande med berg och fjäll, fyller på rotchakrat! Kram♥

    • Lite shopping är okej, om man liksom är förberedd att det är dags för det, men att sätta flera dagar på att ränna in och ut ur butiker gör mej till ett nervvrak :)
      Kram och jaaa, fjäll är så grundande!

  3. Så härligt att du delar- ger oss vyerna och känslan 💚 Hoppas hemkomsten förlöpte väl 😊💚 midsommarkram till dej 🌼

  4. Det finns inget att tillägga till dina ord och bilder, de talar verkligen från ditt hjärta min vän ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s