välsignelse och förbannelse.

IMG_20170625_113048

Nu börjar jag småningom vara hemma. Sådär så alla bitar av mej är på plats. Har alltid svårigheter med att landa efter resor, tar oftast flera dagar innan jag fungerar som jag ska igen.

Kontrasterna var också en utmaning. Efter flera dagar ute i naturen med tid och möjlighet att bara vara, njuta. Och tystnad. Mest bara naturens ljud. Jag hann inte riktigt med när vi kom hem. Allt som skulle packas upp. Göras. Tas om hand.

Så midsommarafton med lite krav på att vara social. Hade helst stannat hemma, men vi åkte till makens bror och strålade samman med alla hans syskon. Nära och kära såklart. Ändå kan det vara för mycket när man är trött och skör. Tacksam över att ha så fina svägerskor, som inget kräver och förväntar. Vi satt länge vid köksbordet och pratade. Det gjorde att det ändå blev en av de bättre midsomrarna. Förtroligheten. Sen fick resten av familjerna skräna runt bäst de ville därute.

Jag orkade väldigt bra under resan. Det var som att för några dagar logga ut ur allt det som varit och är. Visst, det var intensivt, men det var liksom en annan sorts trötthet än den jag dras med annars. Hemma igen inser jag ju att inget är förändrat i sig, annat än att mitt jävlaranamma är påfyllt och jag är fast besluten att större förändringar måste ske för att jag ska kunna bli hel igen. Å ena sidan gör det mej vansinnigt matt, å andra sidan finns det inget alternativ.

Det finns något ouppklarat i min yoga också. Något som skavt ett bra tag. Alla intentioner jag haft och hur det alltid krockat med något när jag försökt och velat ta mej vidare i fortbildning och fördjupning. Det stampar liksom bara på stället. Visserligen Bound Lotusen som kom med sin välsignelse och förbannelse. Den har rumsterat om och dragit upp saker till ytan. Jag är övertygad om att den har fört mej hit – till det som är nu, med all tröttma och förvirring. Det är ett måste för att jag ska kunna gå vidare. Ta mej vidare.

Nu längtar jag efter alla sommarvardagar, som ligger framför. Rutiner och mjuk disciplin. Jag har mycket att arbeta med. I yogan, i livet. Det är nu jag ska ta itu med och ta om hand. Önskar mej själv arbetsro, rent ut sagt.

Annonser

12 reaktioner på ”välsignelse och förbannelse.

 1. Å jag önskar dig också arbetsro! Känner så väl igen det där med att inte hitta rätt efter en resa. Som om en del stannat kvar där…Kramar i massor <3

 2. Och det önskar jag dig också min vän!
  Stor kram från mig till dig! <3

 3. Så skönt att du ändå hade en bra midsommar! Vet så väl hur det känns när man bara vill stanna hemma och sen måste ut ändå. Tacksamheten när man ändå bara kan få vara sig själv och inte spela teater. <3

 4. Vet du, jag har tänkt flera gånger att det är din bound lotus som tagit dig dit där du är nu, men inte velat skriva det för jag kanske skulle stökat till det i dina tankar. Men så skönt att läsa dina ord idag, jag jobbar ju på med min padmasana också och det är så många känslostormar, trötthet och annat som sett dagens ljus. Den gör något den där positionen! Varm stor kram och jag längtar också efter lediga vardagar nu efter allt firande ;)

  • Tog lite tid innan jag insåg BL:s betydelse och att den faktiskt var så avgörande ♥ Ska skriva mer om det snart!
   Kram och tack för ditt stöd, alltid!

 5. Skönt med en fin midsommar♥.Jag längtar också efter min sommaryoga där sadhanan kan få ta lite längre tid, har praktiserat det nu i helgen och det har varit skönt. Som jag skrivit förut tror jag att vår sadhana lyfter fram saker, som mina långa Ek Ong Kar som verkligen slog mig in i väggen innan det vände, och jag träffade en yogavän som gjort en nittio dagars i en annan level två och hon blev sjukskriven och mådde precis som jag. Välsignelse och förbannelse… Kram och Sat nam♥

  • Nästan så jag knappt vågat tänka på hur avgörande ens sadhana är och vad ”den kan ställa till med”. Ärligt så att jag kan förstå att utomstående kan uppleva yogan som skrämmande, för hur livsförändrande är den inte?!
   Kram och Sat Nam ♥

 6. Hoppas att du får din arbetsro i sommaren, att det blir den typen av sommar då det finns mycket tid och få krav. Den bästa sorterns sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s