inte bara rökelse och sköna moves.

IMG_20170626_134355_502

Aad Such. Jugaad Such. Hai Bhai Such. Nanak Hosee Bhai Such. “Suppose something you want to move and it’s not moving. There is a block and it’s not movable. Then chant this mantra. It’s a lever. It is the biggest lever available to you as a mantra.” – Yogi Bhajan

Jag nämnde det lite försiktigt i förra inlägget. Om Bound Lotusens kraft. Jag har inte riktigt vågat säga det högt. Galet nog. Här sitter jag, yogaläraren, och är försiktig med att tala klarspråk.

Det är inte odelat enkelt. Jag är otroligt skör och sårbar just nu. Minsta lilla och så mycket rasar. Att jag själv vet, hur djupt min BL arbetat och allt skit den fört upp till ytan, är en sak. Att förklara det för någon som inte har yogan, är en annan. Vi som har yogan vet att det inte är rökelse och sköna moves. Vi som har yogan vet att det är både smärtsamt och tungt att arbeta med sig själv.

Jag har nog inte djupnat någonsin tidigare, som jag har gjort i vinter, i min sadhana. Det har varit outhärdligt och samtidigt helt fantastiskt.

Till först tänkte jag inte så mycket på det. Egentligen.
Att mycket gammalt blossat upp.
Att jag plötsligt kommer ihåg sådant jag förträngt (i åratal).
Att jag bara vet saker, från en dag till en annan.
Att det inte finns alternativ. Längre.
Att jag är vid vägs ände.
Att allt är väldigt naket.

Att jag absolut – absolut- måste förändring.

Det är så tydligt. Så skarpt. Så envist. Så intensivt.

Det är väldigt långt från sköna moves och designade yogamattor just nu. Efter resan i fjällen, har mina vrister skrikit och larmat. Det är som att vika ihop en klump betong när jag ska in i lotus. Men när jag väl är där och lutar pannan mot kudden, så mojnar det. Däremot går det inte alls mer än några minuter per sida just nu. Inte sedan jag kraschade dendär helgen. Får sakta, sakta arbeta mej tillbaka ner och in i längre stunder. Tänker att min kropp nog vet vad den klarar av och får helt enkelt visa vägen efterhand. Skört och sårbart som sagt.

Annonser

10 reaktioner på ”inte bara rökelse och sköna moves.

  1. Åh du beskriver det så fint, det som egentligen är obeskrivbart. Keep up kära yogasyster♥

  2. Jag tappade min yoga under maj när bröllopsplaneringen tog all tid och nattsömn. Men nu är jag tillbaka och jag gör som du, lite försiktigt och sitter inte ännu lika länge. Men tids nog. Och ja, jag kan skriva under på allt du skriver idag. Helt otroligt egentligen. Och så finns där inget annat än förändring. Varm stor kram!

  3. Jag säger som Ulrika – keep up!
    Hoppas att du får många fina dagar att ta hand om dig i ditt yogarum.
    Innerlig kram

  4. Helt underbart vackert skrivet! Tack för att du delar! Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s