helt nya sammanhang.

”Efter vinter kommer vår. Efter mörker kommer ljus. Nere i botten. Landar och slickar dina sår. Stöter ifrån, blir ditt eget kraftverk, accelererar. Rensar bort och lägger till. Genererar, attraherar. Skalar av ditt pansar. Vänder in och vänder ut. Gör dig sårbar och chansar. Möter kärlek och värme. Fostrar din tillit. För dig närmre. Härbärgerar alla kärleksfulla små frön i hjärtat, låter dem fästa. Så att de kan gro och ta plats. Innan det är dags för nästa. Cykel av mörk och ljus, vinter och vår. Att jubla på toppen. Att slicka sina sår. Hittar din mening ur det som ger smärta. Det är dags att ta plats. Att leva från ditt hjärta”

Så skrev Petra i början på juni på Instagram. Jag skärmdumpade och har flera gånger scrollat förbi bilden och tänkt på hur nära orden ligger mina egna. Så svårt att få tag i rätt uttryck för att belysa den inre världen, som inte syns utanpå, men som många gånger upptar hela ens väsen. Jag är nere på de sista meningarna nu; om att ta plats och leva från hjärtat. Äntligen.

Det är inte utan att det är lite läskigt med allt. Hur många gånger har jag inte drömt och fantiserat om att bli min alldeles egen, men alltid när det kommit till kritan har jag dragit upp snoret och fortsatt tuffa på i det trygga, välkända. Nu är det inte ett alternativ, att gå tillbaka i gamla spår. Jag ser helt andra bilder framför mej när jag sluter ögonen – och jag ser mej själv i helt nya sammanhang.

Just nu skriver jag mail. Kontaktar människor. Kalkylerar. Söker någon sorts lokal. Planerar. Har lite ångest. Drömmer vidare. Vaknar mitt i natten. Men det är lätt inuti! Det är inte en negativ oro längre. Ingen ogenomtränglig, solid vägg som står i vägen längre.

Dessutom arbetar jag hårt för att bryta tankemönster och vara aktsam med vilka tankar jag spinner vidare på. Det må verka flummigt, men jag är övertygad om tankens kraft och har så många gånger kvitterat ut konkreta bevis på det. Jag vaktar mej själv noggrant nu, tillåter mej inte att stanna i ältande och varför, varför – jag har inget där att göra längre.

Skalar av mitt pansar. Vänder in och vänder ut. Gör mej sårbar och chansar!

Annonser

2 reaktioner på ”helt nya sammanhang.

  1. Heja, heja!
    Peppkram <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s