ut på tur.

cof

Världsarvet är min närnatur. Just här är landhöjningen särskilt märkbar och naturen full av spår efter den tre kilometer tjocka inlandsisens framfart. Jag är ju inte alltid så imponerad av vårt plattland, samtidigt som jag älskar att utforska och ta mej till platser med särskilt skimmer över sig. Som igår.

cof

Björkö ligger så långt ut du kan komma i havet med bil, sen är det bara 60 km vatten till Sverige. Malin, mitt sällskap, är som hemma i dessa trakter och det var ren lyx att få vandra Björkö-Panike vandringsled med henne ♥

cof

Två sund behöver korsas för att kunna vandra hela leden. Grått, regnigt och blåsigt hade vi, men ändå… havet!

Inga mygg i alla fall och det regnade sist och slutligen inte så mycket på oss. Måste bara uppdatera min vandringsgarderob med ett bättre par byxor, som hålls nere över kängorna. Nu blev jag blöt av allt högt gräs och hade en ful, liten fästing vandrande på magen när jag kom hem. De är ett gissel numera, fästingarna, och väljer faktiskt var man går – inte så bara att ta med hunden till vilka stigar och områden som helst, lite högt gräs och man får tillbringa halva kvällen med att leta otyg i pälsen (och på sig själv). Urk.

sdr

Var ju inte jättelång vandring, men vi valde att ta packning med ändå. Inte minst, för min del, för att få fler kilometer i benen som packåsna.

IMG_20170719_132429-EFFECTS

På öarna går fåren fritt och betar. Då får man balansera på snorhala stegar för att ta sig över näten. Allt emellanåt bräks det eller så hör man bjällror nånstans i vegetationen.

cofcof

Vatten och vass. Spänger. Lerklafs. Grusiga stigar. Mossiga stigar. Broar. Gräs lika högt som jag är lång. Lingonris och blåbärsris. Djävulsåkrar. Klippor. Sand. Knotiga björkar. Åh ♥

cof

Mysigt mör i kroppen idag. Vindbiten i ansiktet.
Och funderar redan på nästa vecka då jag har en annan utflykt och längre vandring inplanerad. Bästa läkningen just nu, på alla plan.

Annonser

4 reaktioner på ”ut på tur.

  1. Ser lovely ut, jag hoppas på att det ska bli en hel del turer här också framöver. Kram♥

  2. Mumma för själen! Vilka bilder blir lite avis. Längtar själv också ut i naturen trots att jag precis kommit hem från ett underbart Lappland.

    • Just därför längtar du! Fungerar exakt likadant för mej – har jag fina naturupplevelser i fickan, så vill jag genast ha mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s